Във Великобритания текат последни приготовления за дълго чаканата коронация на

...
Във Великобритания текат последни приготовления за дълго чаканата коронация на
Коментари Харесай

Помазването на крал Чарлз III ще се проведе зад специален параван

Във Англия текат последни мерки за дълго чаканата коронация на Чарлз III. Седмица преди церемонията параванът, зад който ще се случи тайнственото помазване на краля със светото миро, към този момент е подготвен. Върху него е изобразено дърво с листа, на които са изписани имената на всички 56 страни и територии от Общността на нациите. В корените е монограмът на Чарлз III. 

Дизайнът е въодушевен от прозорец в двореца " Сейнт Джеймс ", направен преди повече от 20 години за златния празник на кралица Елизабет II. 
Дървото символизира съдействието на всички страни от Общността на нациите, обединени от краля в основата. Това е неговото предпочитание. Той показва, че има вяра в смисъла на това съдействие.
Ник Гуртфройнд, началник на плана

Новите крал и кралица посетиха ателието, в което е основан заслон. Автор на плана е актьорът Ейдън Харт. Изработката е лишила няколко месеца. С нея са били ангажирани близо 150 души, в това число такива от Кралското учебно заведение по ръкоделие.
За мен е голяма чест, работата беше занимателна. Нямаме самообладание да забележим паравана по време на церемонията в Уестминстърското абатство. Мисълта, че това е час от историята влияе на всички ни. Много сме горди, че участваме.
Ан Бъчър, Кралско учебно заведение по ръкоделие

Коронацията на Чарлз III ще се организира на 6 май. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР