Във Великобритания се оказва по-изгодно за семейния бюджет да работиш

...
Във Великобритания се оказва по-изгодно за семейния бюджет да работиш
Коментари Харесай

Икономия на отопление: Хора във Великобритания работят от кръчмите

Във Англия се оказва по-изгодно за фамилния бюджет да работиш от пъб, в сравнение с от у дома. През тази седмица страната беше обхваната от мразовита вълна.

Термометрите паднаха под нулата и държавното управление задейства спомагателна скица за помощи за студено време от 25 паунда на седмица.

Причината - от ден на ден хора се принуждават да живеят на студено, тъй като не могат да си разрешат да заплащат високите сметки за ток и газ. Работещите от къщи са измежду съществено засегнатите от растящите разноски за отопление. Затова някои кръчми им предложиха избавителен заслон, предава Нова телевизия. 

След като застудя, много заведения се сблъскаха с дълго стоящи клиенти в тях с преносими компютри. Но старите британски кръчми, които постоянно са били на гребена на публичните настроения, взеха решение да не вършат от това проблем, а да го трансфорат в нова услуга. Някои пъбове оповестиха, че оферират част от масите си денем за работа и храна против минимална сума.

„ Имаме комбинация от клиенти. Някои идват единствено през обедната отмора, други пък идват, с цел да проведат своите срещи онлайн. Мнозина към момента работят онлайн и след пандемията. Често ще видите хора, които идват тук, намират безшумно място да седнат, включват се в нашата интернет мрежа и си поръчват кафе ”, обяснява Тейтъм Хардинг.

Хардинг е управител на пъба „ Ангела и хрътката “ в Оксфорд, който е измежду заведенията, присъединили се в самодейността „ Работа от кръчмата “. Новата услуга коства сред 7,50 и 15 паунда дневно, според от това какво работещият употребява и къде се намира кръчмата.

„ Например, сандвич и кафе при нас излизат към 12 паунда. Имаш избор от няколко сандвича, като всички се сервират с пържени картофки и салата. Към тях получаваш чай или кафе, а някои се изхитряват и в това време си поръчват и халба бира ”, добави той.

Това се счита за обективна цена, защото единствено за ток и газ семействата към този момент заплащат приблизително по 10 паунда дневно. Някои работодатели дават добавки сред 50 и 100 паунда на чиновниците си, работещи от у дома, само че тя не покрива изцяло разноските им за ток, отопление и интернет.

„ Част от клиентите ни от квартала не престават да работят от вкъщи си и след Коронавирус рецесията. Те ни споделят, че в действителност е по-евтино да дойдат тук и да седнат на топло край камината, в сравнение с да останат у дома. Да, усилва се броят на хората, които идват да работят в пъба ”, уточни още Хардинг.

Проучвания демонстрират, че всеки четвърти служащ във Англия продължава да се труди от у дома най-малко няколко дни в седмицата, а 14% изобщо не са се прибирали в офисите си след пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР