Във Великобритания проучване на общественото мнение след уволнението на министъра

...
Във Великобритания проучване на общественото мнение след уволнението на министъра
Коментари Харесай

7 от 10 британци не вярват, че Лиз Тръс ще си върне доскорошната любов на избирателите

Във Англия изследване на публичното мнение след уволнението на министъра на финансите Куази Куартенг демонстрира, че седем на всеки 10 британци не мислят, че министър председателят ЛизТръс може да си върне доверието на гласоподавателите, написа БНР.  

Британският министър председател Лиз Тръс прави отстъпки, само че счита, че нейната политика е вярна
Проучването е на организация Savanta ComRes. 71% от интервюираните считат, че Лиз Тръс няма да може да си върне доверието, 16% мислят, че тя може и 13% нямат мнение. 60% от интервюираните са на мнеине, че Лиз Тръс и Куази Куартенг са еднообразно отговорни за икономическата обстановка във Англия. За отбелязване е, че 24% считат, че Лиз Тръс нови по-голяма виновност и единствено 6% виждат в Куази Куартенг по-големия провинен.

Друго изследване на YouGov пък демонстрира, че 49% мислят, че е било вярно уволнеинето на Куази Куартенг. Интересно е обаче, че в това време единствено 14% от интервюираните считат, че новият министър на финасите Джеръми Хънт ще свърши добра работа. 

След изтощителния и прочувствен петък, в който бе уволнен финасовия министър, а министър председателят направи нов завой в потикита като разгласи, че корпоративния налог ще бъде повишен през април от 19 на 25 %, Лиз Тръс ще прекара уикенда в резиденцията Чекърс. Журналист от Скай нюз напомни, че нейният предходник Борис Джонсън прекара по-голямата част от последните си месеци като министър председател точно в Чекърс. Медията има информация, че забележителен брой писма за избор на съмнение в премиера са били импортирани в „ Комитет 1922 “ от тори депутати.

На процедура Лиз Тръс е ваксинирана за една година от опасност за нова конкуренция за водач на консерваторте, според партийните правила. Както обаче се говореше и по времето на Борис Джонсън, ръководителят на „ Комитет 1922 “ Греъм Брейди може да промени разпоредбите, в случай че се съберат доста писма. Брейди сега обаче е в Атина и ще се завърне в понеделник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР