Във Великобритания приключи двудневната среща на върха, посветена на безопасността

...
Във Великобритания приключи двудневната среща на върха, посветена на безопасността
Коментари Харесай

Би Би Си: Изкуственият интелект може да прави незаконни финансови сделки и да ги прикрива

Във Англия завърши двудневната среща на върха, отдадена на сигурността на изкуствения интелект (AI), но тематиката продължава да вълнува медиите. Би Би Си заяви, че изкуственият разсъдък има способността да прави противозаконни финансови покупко-продажби и да ги прикрива.

 

Медията се базира на извършена проява на срещата на върха в Блечли парк, при която бот употребява измислена информация, с цел да направи „ противозаконна “ покупка на акции, без да уведоми компанията. На въпроса дали е употребявал търговия с вътрешна информация, ботът отрече обстоятелството.

 

Търговията с вътрешна информация се отнася до случаите, когато поверителна информация за компанията се употребява за взимане на търговски решения. Фирми и физически лица имат право да употребяват обществено налична информация единствено, когато купуват или продават акции.

 

Демонстрацията беше направена от членове на държавната работна група Frontier AI, която изследва евентуалните опасности от изкуствения разсъдък. Проектът е сбъднат от Apollo Research, организация за сигурност на AI, която е сътрудник на работната група.

 

" Това е проява на същински AI модел, който мами своите консуматори самичък, без да е инструктиран да го направи ", споделя Apollo Research във видео, показващо по какъв начин се развива сюжетът.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР