Във Великобритания от днес влизат в сила нови разширени правомощия

...
Във Великобритания от днес влизат в сила нови разширени правомощия
Коментари Харесай

Великобритания даде още права на полицаите за потушаване на безредици

Във Англия от през днешния ден влизат в действие нови разширени пълномощия на полицията, в това число за предприемане на ограничения против деятели, които стопират придвижването и огромни строителни действия с организирането на митинги, съобщи Асошиейтед прес.

Властите нееднократно са осъждали природозащитните организации, в това число " Просто спрете петрола " и " Бунт против заличаването ", които концентрират вниманието върху климатичните промени, организирайки знакови митинги по оживени автомагистрали и пътища. Техни митинги през последните години предизвикаха съществени усложнения за пътния трафик.

От през днешния ден английската полиция ще разполага с пълномощия да разпръсва седящи митинги. Критици считат, че по-строгите закони ще станат опасност за правото на митинг, само че английски чиновници споделят, че ограниченията ще спрат " затрудняващите придвижването акции на едно егоистично малцинство ".

" На обществото му омръзна живота му да бъде смущаван от егоистични протестиращи. Хаосът, който виждаме по нашите улици, е абсурден ", сподели английската министърка на вътрешните работи Сюела Бревърман.

Британските управляващи споделят, че според наредбите на новия Закон за публичния ред, протестиращите, които бъдат приети за отговорни в прокопаването на тунели за възпрепятвсване на построяването на нови инфраструктурни обекти, могат да получат до три години затвор. Всеки, който бъде приет за отговорен за възпрепятстване на активността на огромен транспортен обект, може да получи до шест месеца затвор.

Стотици протестиращи са били задържани предходната година във Англия за блокиране на значими пътища и мостове. Някои сядат по средата на пътя и се залепят за него с лепило, което прави по мъчно да бъдат отстранени.

Полицията твърди, че оправянето с протестиращите коства скъпо и води до отклонение на хиляди полицейски чиновници от ежедневните им отговорности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР