Във Великобритания острият недостиг на персонал в училищата може да

...
Във Великобритания острият недостиг на персонал в училищата може да
Коментари Харесай

Нова криза на Острова: Недостиг на персонал в училищата

Във Англия острият дефицит на личен състав в учебните заведения може да попречи на проектите на държавното управление образователните занятия да продължат присъствено.

Някои шефове на учебни заведения в Англия обявиха, че могат да бъдат принудени най-малкото да изпратят част от децата у дома, в случай че рецесията не бъде решена.

Въпреки обещанието на Борис Джонсън да не се повтаря януари 2021 година, когато държавното управление съобщи, че няма да бъдат затваряни учебните заведения и след няколко дни ги затвори, учебните управляващи в този момент предизвестяват, че бързото разпространение на разновидността Омикрон може да докара до всеобщо неявяване на учители и различен личен състав при отварянето на образователните заведения след Нова година.

Джеф Бартън, общоприет секретар на Асоциацията на ръководителите на учебни заведения и колежи, съобщи за Би Би Си, че в някои от учебните заведения в седмицата преди коледната почивка е отсъствал към 25% от личния състав.

А Пол Уайтман, общоприет секретар на Националната асоциация на шефовете, сподели, ще бъде наивно да се счита, че Омикрон няма да се отрази на работата на учебните заведения, когато те отворят.

Миналата седмица Министерството на образованието предприе акция за поощряване на някогашни учители в Англия да се завърнат на работа, с цел да запълнят вакантните места в учебните заведения и колежите, само че няма сведения какъв брой от тях са откликнали на апела.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР