Във Великобритания до седмици се очаква да бъде одобрена четвърта

...
Във Великобритания до седмици се очаква да бъде одобрена четвърта
Коментари Харесай

Лондон отново е с крачка преднина! Великобритания одобрява четвърта ваксина срещу COVID-19

Във Англия до седмици се чака да бъде утвърдена четвърта ваксина против COVID-19, чиито тествания демонстрират, че тя е ефикасна и против новия вариант на вируса, открит в Югоизточна Англия.

Ако новата ваксина „ Новавакс “ бъде утвърдена от регулатора за медикаментите, през втората половина на годината могат да се чакат първите дози. Ваксината ще бъде създавана в Стоктън-он-Тийс и английското държавно управление към този момент поръча 60 милиона дози.

Повече от 15 000 доброволци участваха в третата фаза на тестване на „ Новавакс “ на възраст от 18 до 84 години, четвърт от които над 65 години.

Ефективността на имунизацията се пресмята на 89,3 %. В обособени проби тя е посочила и 60% % успеваемост против южноафриканския вариант.

Министърът, отговарящ за всеобщото имунизиране, Надим Захауи бе един от участниците в тестванията. Във Англия към този момент са утвърдени три ваксини - „ Пфайзер/Бионтех “, „ АстраЗенека/Оксфорд “ и „ Модерна “.

Подобно на „ АстраЗенека “ и „ Новавакс “ не изисква специфични условия и може да се съхранява в елементарен ледник, а това значи и доста по-лесно превозване и систематизиране.

Използването на имунизацията планува втората доза да се слага три седмици след първата. Междувременно броят на имунизираните с първа доза от към този момент употребяваните в страната ваксини доближи 7,5 милиона души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР