Във Великобритания Деймиън Грийн, дясната ръка на премиера Тереза Мей,

...
Във Великобритания Деймиън Грийн, дясната ръка на премиера Тереза Мей,
Коментари Харесай

Приближен на Тереза Мей подаде оставка заради скандал с порнография

Във Англия Деймиън Грийн , дясната ръка на премиера Тереза Мей , бе уволнен от кабинета откакто извършено следствие откри, че той е нарушил министерския кодекс.

Най-близкият съмишленик на Тереза Мей, вицепремиерът Деймиън Грийн, е бил помолен да напусне поста си поради неточни и подвеждащи изказвания във връзка на изказванията за нецензурен материала на компютъра в неговия офис през 2008 година. В подадената оставка Грийн сервира извинения за неговите дейности. Политическите наблюдаващи на Острова считат, че министър председателят Тереза Мей просто е нямала избор с изключение на да се лиши от услугите на Деймиън Грийн.

В писмен отговор на неговата оставка министър председателят написа, че съжалява за неговото овакантяване. Грийн отхвърляше обвиняванията в полов тормоз на журналистката Кейт Малтби през 2015 година и притжанието на нецензурен материали в компютъра му в Камарата на общините презр 2008 година. Проведеното следствие от канцеларията на правителсвото обаче стигна до умозаключение, че неговите изказвания във връзка на порнографските материали не дават отговор на истината и че въпреки и да има някои неясноти в връзките на министъра и журналистката, намира нейните показания за задоволително достоверни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР