Във Великобритания депутат от Консервативната партия, един от призоваващите премера

...
Във Великобритания депутат от Консервативната партия, един от призоваващите премера
Коментари Харесай

Британски консерватор обвини правителството в „изнудване“ на собствените си депутати заради "Партигейт"

Във Англия народен представител от Консервативната партия, един от призоваващите премера Борис Джонсън да подаде оставка поради „ Партигейт “ съобщи, че разбунтувалите се тори са подложени на „ напън, заплашване и изнудване “ от министрите. 

Влиятелният народен представител Уилям Раг, ръководител на парламентарната комисия за социална администрация и конституционни каузи, дефинира дейностите на държавното управление като „ изнудване “ на личните си депутати, които замислят отстраняването на Борис Джонсън. Той твърди, че обвинените в скрит план са били застрашени „ с обществено оклеветяване на техния имидж “. 

Раг означи, че обвинените депутати са били застрашени от партийни секретари, че ще бъдат отказани вложения в техните изборни региони. Преминалият в редиците на лейбъристите Крисчън Уейкфорд сподели, че е застрашен с отвод за финансиране на учебно заведение в неговия регион. 

Борис Джонсън отговори, че не е видял доказателства в удостоверение на думите на депутатите. 

Заместник-лидерът на лейбъристите Анджела Рейнър назова изказванията на депутата „ шокиращи “, а водачът на либералдемократите Ед Дейви сподели, че Джонсън „ работи по-скоро като началник на мафията, в сравнение с като министър председател “. 

Борис Джонсън е изправен пред опасност да бъде остранен като водач от някои депутати на торите във връзка със абсурда със събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР