Във Великобритания бе отчетен рекорден брой от 218 734 заразени

...
Във Великобритания бе отчетен рекорден брой от 218 734 заразени
Коментари Харесай

Във Великобритания отново отчетоха рекорден на Covid заразени - над 218 хиляди

Във Англия бе регистриран рекорден брой от 218 734 инфектирани с Covid-19 за денонощие. На специфична конференция министър председателят Борис Джонсън съобщи, че макар увеличението на случаите вълната от Омикрон може да бъде преодоляна и без локдаун.

Това е най-високият брой инфектирани от началото на пандемията. Статистиците означават, че са включени данни и от предходни дни от Северна Ирландия и Уелс.

Тъй като случаите там въпреки всичко не са толкоз доста, това не омаловажа тревожната статистика. Премиерът Борис Джонсън, съпроводен от съветниците си по научни и медицински въпроси, отчитайки последните данни, съобщи, че всеки който си мисли, че борбата с Covid-19 е завършила, бърка доста.

Той обаче добави, че макар увеличението на случаите на заразявания има и доста равнище на имунитет измежду популацията.

„ С ограниченията от " План Б ", въведени за Коледа, имаме късмет да преминем по гребена на вълната от Омикрон без да още веднъж да затваряме страната. Можем да държим бизнесите и учебните заведения отворени и да намерим метод да живеем с този вирус “, съобщи министър председателят.

Борис Джонсън разгласи, че от идната седмица всекидневни проби ще бъдат разполагаем за най-важните служащи в избрани основни браншове.

Правителството има набелязани 100 000 основни служащи, които ще получават всеки ден комплект за тест.

Премиерът добави, че е наясно, че страната я чакат седмици, изпълнени с провокации, и отново прикани хората да си слагат бустерни дози ваксини.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР