Във Великобритания, ако не бъде намерен компромис между транспортните власти

...
Във Великобритания, ако не бъде намерен компромис между транспортните власти
Коментари Харесай

Великобритания изправена пред риск от най-голямата жп стачка от над 30 години

Във Англия, в случай че не бъде открит компромис сред транспортните управляващи и профсъюзите, страната може да бъде парализирана през седмицата от най-голямата стачка в железниците от повече от 30 години  насам.

Повече от 50 000 транспортни служащи се чака да вземат присъединяване в стачните дейности на 21, 23 и 25 юни във връзка на замразяването на заплатите и съкращенията на работни места.

Положението на следващия ден може да бъде в допълнение усложнено от обособена стачка на чиновници на лондонското метро.

Преговори сред транспортните управляващи и профсъюзите са планувани и за през днешния ден в финален опит стачките да бъдат избегнати.

По-рано Марк Линч, водач на най-големия синдикат на транспортните служащи на Острова – RMT, съобщи, че не храни особени очаквания след неуспеха на договарянията в събота и служащите в железопътния превоз са подготвени да стачкуват, до момента в който не бъдат осъществяване техните претенции, в случай че се наложи през цялото лято и даже до края на годината.

Министърът на превоза Грант Шапс отхвърли апел на RMT да се намеси за решение на проблемите.

Лейбъристката партия в съпротива също упорства за интервенция на държавното управление в договарянията.

Много е допустимо скоро да се стигне до стачки и в други браншове като образованието и опазването на здравето, свързани със заплащането.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР