Във вече далечните 80-ти години на миналия век нито една

...
Във вече далечните 80-ти години на миналия век нито една
Коментари Харесай

Диското на 80-те: Къде изчезна легендарната Си Си Кеч?

Във към този момент далечните 80-ти години на предишния век нито една дискотека не минаваше без шлагерите на Си Си Кеч. Песните ѝ се смятаха за шедьоври на попкултурата, а самата певица бе наричана кралицата на диското. Дори през 90-те години тя остана огромна фаворитка на меломаните, само че по-късно певицата просто изчезна някъде. Би било забавно да се разбере каква е ориста на звездата на нашата младост.

Безгрижна младост

Малцина знаят, че Каролине Мюлер, както е истинското име на Си Си Кеч, е искала да стане дизайнер на дрехи. След завършването на училище тя е учила за дизайнерка, практикувала е в шивашка фабрика, а родителите ѝ виждали в нея бъдеща шивачка.

В същото време Каролине винаги е искала да пее, момичето било силно привлечено към сцената. Тя първоначално започнала да пее в женската група Optimal, заедно с нея тя печели конкурс за плати таланти. Резултатът един запис в радио.

За да помогне на дъщеря си, бащата на Каролине изоставя своята работа и основава агенцията " Орбита ", която се заема с търсенето на даровити и перспективни певици. Въз основа на своето ново професионално поприще бащата на Карилина се запознава с музикални продуценти, с надеждата да подкрепи дъщеря си, ако не в качеството на баща, то поне като мениджър. Но сериозни предложения така и не постъпвали.


Запознанството с Modern Talking

По време на едно прослушване момичето е забелязано от Дитер Болен, член на Modern Talking. Запознанството с него станало истински житейски обрат за Каролине. Болен направил на Каролине предложение, започнал да я продуцира, също е измислил и нейния псевдоним, с който тя е известна и до днес.




Всичките песни в дебютния албум на Си Си Кеч са написани от Дитер Болен. Той се превръща за младата певица в неин музикален баща. През този период излизат световно известните хитове на певицата I Can Lose My Heart Tonight, Сause You Are Young, Welcome To The Heartbreak Hotel, Heaven And Hell. В края на 80-те години песните на Си Си Кеч са начело на всичките класации в скандинавски и източноевропейските страни, били са дори популярни и в СССР.




Самостоятелно плуване

Популярността обаче замътила главата на Си Си Кеч. Певицата решава, че може да се справи и сама, без Дитер Болен. Певицата е искала да експериментира в творчеството си, а бившият ѝ продуцент се отнасял доста скептично към тези експерименти. Той знаел какво точно иска публиката и е писал такива песни, които да станат хитове.

Известно време Си Си Кеч работи със Симон Напер Бел и Деййвид Клейтън, продуценти които са работили със звезди като Джордж Майкъл, U2. С тях певицата издава още няколко албума, но те се оказват не толкова успешни, колкото предишните. През 1989 година излиза последният ѝ албум с името Hear What I Say.

След това певицата записва само два сингъла и два дуета. Славата на Си Си Кеч започва да угасва към средата на 90-те. Но тя винаги ще си остане кралица на диското на 80-те в паметта на своите почитатели.


Тези дни Си Си Кеч доста често участва в ретро концерти в различни страни от Европа.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР