Във вчерашния ден редица бензиностанции отново са свалили цените с

...
Във вчерашния ден редица бензиностанции отново са свалили цените с
Коментари Харесай

Цената на бензина продължава да пада

Във вчерашния ден редица бензиностанции още веднъж са свалили цените с 1-2 стотинки на литър. Това демонстрират данните на fuelo.net. Най-евтино бензин А95 се продава на две бензиностанции в София, където цената му е 2,29 и 2,31 лв. за литър.

 

Днес пък понижение е записано при цените на дизела още веднъж с 1-2 стотинки. За последните 3 месеца дизелът е поевтинял с 0,14 лева./л (-4,90%), а за седмица цената му е паднала с 0,04 лева./л (-1,45%), като наклонността е поевтиняването да продължи, написа Pariteni.bg.

 

Ще поевтинеят ли горивата по бензиностанциите?

На бензиностанциите дизелът коства от 2,51 лева за л до 2,78 лева л., само че за разлика от бензина на обектите на най-големите вериги цената на дизела  е над 2,70 лева за литър. И тук най-евтино може да заредите дизел на две бензиностанции в София, където цената е 2,39 лв. за литър.

 

За разлика от бензина и дизела, цената на пропан-бутана се подвига.   

 

За последните 3 месеца той  е поскъпнал с 0,06 лева./л (5,04%), а наклонността е цената му да продължава да пораства. Цената му към този момент е по-висока и от тази по това време на предходната година, когато литърът е коствал 1,18 лв., а в този момент е 1,25 лв.. Бензиностанциите разликите в цените стигат 11 стотинки за литър. Газ може да се зареди от 1,16 лв. за литър до 1,27 лв. за литър. Най-ниски цени държат бензиностанции в Благоевград и Разград, където цената е 1,11-1,13 лв. за литър.

 

Цената на метана, която падна фрапантно, още веднъж потегли нагоре. За последния месец метанът е поскъпнал с 0,14 лева./кг (6,22%) с наклонност на повишаване. Средната цена на обектите е 2,39 лв. за кг, като на огромните вериги метан може да се зареди от 2,24 лв. за кг до 2,86 лв. за кг.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР