Във “Вазовски машиностроителни заводи ЕАД Сопот (ВМЗ-Сопот) увеличават работната заплата

...
Във “Вазовски машиностроителни заводи ЕАД Сопот (ВМЗ-Сопот) увеличават работната заплата
Коментари Харесай

Във ВМЗ-Сопот увеличават работната заплата за трети път през тази година

Във “Вазовски машиностроителни фабрики " ЕАД Сопот (ВМЗ-Сопот) усилват работната заплата за трети път през тази година. Това се случва след диалог сред управлението на завода със обществените сътрудници . Увеличението на работните заплати влиза в действие от 1 декември 2022 година и е с 6,5 на 100, оповестиха от пресцентъра на ВМЗ.

Изпълнителният шеф Иван Стоенчев акцентира, че това е третото нарастване на заплатите през актуалната година в най-голямото държавно дружество от военно-промишления комплекс на страната ни . Така през 2022 година междинната работна заплата в сдружението нараства с близо 50 % по отношение на тази през 2021 година. Освен това от месец юли ваучерите за храна са увеличени от 80 на 200 лв., добави Стоенчев.

Той заяви, че според решение на Съвета на шефовете, всички служащи и чиновници ще получат за ноември по 200 лв. бонус и по една минимална работна заплата за сдружението, чийто размер е 781 лв.. Тези бонуси ще бъдат изплатени преди Коледно-новогодишните празници, посочи изпълнителният шеф.

За Българска телеграфна агенция Иван Стоенчев сподели, че във ВМЗ Сопот работят 3850 души, като всички са от района на Сопот и Карлово. В момента междинната работна заплата във военния цех е 1400 лв..
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР