Във вашата купа за закуска има една много мръсна тайна.

...
Във вашата купа за закуска има една много мръсна тайна.
Коментари Харесай

Закуска против мастурбация: Историята на корнфлейкса

Във вашата купа за закуска има една доста мръсна загадка. Може да мислите за корнфлейкса като нормално, в случай че не и мъчително скучно ястие, с което да започнете деня си. Историята му обаче почнала в странното преплитане сред медицината от XIX-ти век, мислите за мастурбацията и пуританските християнски вярвания.

Джон Харви Келог основал корнфлейкса през 1898 година дружно с брат си, У. К. Келог, като откритието постоянно се дефинира като несполучлив опит за подготвяне на гранола. Резултатът от този несполучлив опит бил напълно елементарна храна за пациенти в санаториума Батъл Крийк в Мичиган, където той работел.

Въпреки че бил доктор и диетолог по специалност, неговата лоялност към Църквата на адвентистите от седмия ден означавало, че новоизмисленият му корнфлейкс бил прегледан и в друга светлина. В началото на XX-ти век Келог бил значим участник в „ придвижването за чист живот “, въодушевен от морално подклаждан кръстоносен поход за публично здраве, който подчертавал значимостта от хигиената и чистотата.

Това го предиздвикало да бъде надълбоко срещу секса във всичките му превъзходни форми. Често се отбелязва, че той и брачната половинка му спели в обособени спални и в никакъв случай не консумирали брака си. Преди всичко той бил в действителност, в действителност мощно срещу мастурбацията.



Д-р Келог бил толкоз смутен от мръсотията на човешката половост, че решил да прекара седмици в писане на книга за секса, мастурбацията, " мръсните сънища ", проституцията и други полови пороци.

Неговата основополагаща книга „ Прости обстоятелства за остарели и млади: Възприемане на естествената история и хигиената на органичния живот “ съдържа някои съществени препоръки по какъв начин да помогнете на човек, „ захласнат “ от мастурбация и „ самонасилване “, със мощен акцент върху извършения и диета.

Сочните и пикантни храни били врагове в неговите очи, само че една елементарна диета можела да направи чудеса и да помогне да се овладее желанието за мастурбация, в това число елементарни храни, тъкмо като неговите прясно патентовани царевични люспи (удобно, нали?).

И по този начин, почтеният корнфлейкс бил свикан да стане пехотинец във войната против мастурбацията.

Сутрешното хранене против мастурбацията обаче беше единствено върхът на огромните му проекти. По това време Келог написал някои искрено екстремистки способи за попречване на мастурбацията. Всъщност той постоянно бил описван като една от главните движещи сили зад рутинното обрязване на бебета в Съединени американски щати, което остава всекидневно и до през днешния ден.

Повечето от тези хрумвания звучат като възмутително измамничество по днешните стандарти. Въпреки това, в случай че има нещо, което може да се каже в отбрана на Джон Харви Келог, някои от неговите хрумвания са издържали тестването на времето. Той бил огромен покровител на „ зародишната доктрина за заболяването “, която потвърждава, че характерни микроскопични организми са причина за характерни болести. Освен това той бил доста по-напред от времето си, в разбирането на микробиома на чревния тракт.

Ако това е някаква отплата за по-неблагоприятните хрумвания на Келог, сигурно може да се каже, че неговото анти-мастурбационно ядене не е проработило – хората към момента се любуват на корнфлейкса, а доста други - на мастурбацията.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР