Във Варшава вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева участва в

...
Във Варшава вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева участва в
Коментари Харесай

Екатерина Захариева участва в​ Конференция за мир и сигурност в Близкия изток

Във Варшава вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева взе участие в министерска среща за мир и сигурност в Близкия изток. Домакини са Съединени американски щати и Полша. Американският вицепрезидент Майк Пенс направи послание към участниците. Сред високопоставените участници в конференцията е израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

Исторически - по този начин анализаторите тук дефинират обстоятелството, че израелският министър председател и външен министър Бенямин Нетаняху седна на една маса дружно с първите дипломати на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, а също с външните министри от общо 70 страни в цели я свят, с цел да претоварят всички дружно по близкоизточният кротичък развой.

С голям интерес тук се очакваше зетят на президента Доналд Тръмп - Джаред Къшнър да разкрие най-малко малко елементи от дълго подготвяния от него и наименуван към този момент „ проект на века “ за съглашение сред Израел и Палестина.

Българският първи посланик Екатерина Захариев съобщи, че пред сътрудниците ѝ тук във Варшава изрично е било декларирано от американска страна, че проектът, утвърден в неделя от президента Тръмп, ще бъде оповестен след изборите в Израел на 9 април.
Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Двете страни могат да съществуват и би трябвало да съществуват в мир и съгласие при обезпечена сигурността на Израел.  Екатерина Захариева ще взе участие в среща за мир и сигурност в Близкия изток Екатерина Захариева ще взе участие в среща за мир и сигурност в Близкия изток
Вицепремиерът Екатерина Захариева е във Варшава, където на следващия ден ще взе участие в международна министерска среща за мир и сигурност в Близкия изток.

Представителите на американската администрация тук на най-високо равнище в лицето на вицепрезидента Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпео, изрично оповестиха иранският режим като съществена опасност за мира и сигурността в света.
Майк Пенс - вицепрезидент на Съединени американски щати: " Настъпи време за нашите европейски сътрудници да се отдръпват от нуклеарната договорка с Иран и да се причислят към нас, към нашия стопански и дипломатически напън, нужен, с цел да дадем на иранския народ, на района и на света, мира, сигурността и свободата, които заслужават ". Майк Помпео, държавен секретар на Съединени американски щати: " Не може да се реализира мир и непоклатимост в Близкия изток без борба с Иран. Просто не е допустимо. Те имат пагубно въздействие в Ливан, Йемен, Сирия, Ирак ".
Именно поради тази позиция на Съединени американски щати, която авансово беше оповестена и като тематика на цялата конференцията, Русия отхвърли присъединяване, а Германия и Франция не участват тук на равнище външни министри. Иран не беше поканен и остро съобщи недоволството си като извика полският шарже да`фер в иранското външно министерство.
 Международна конференция за Близкия Изток се организира във Варшава Международна конференция за Близкия Изток се организира във Варшава
В полската столица Варшава се организира интернационална конференция за Мира и стабилността в Близкия Изток, управлявана от американския държавен сек...

Екатерина Захариева акцентира, че главните разлики по тази тематика сред множеството европейски страни и Съединените щати се крият в метода. Европа вижда иранското наличие в страни с спорове като Йемен и Сирия. Притеснена е от това, че режимът в Иран непрекъснато развива балистичната си стратегия, само че лишилият 12 години на международната дипломация проект за Иран би трябвало да продължи да работи е общата позиция на болшинството европейски страни.
Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Настояваме Иран да спре нуклеарната си стратегия и до момента в който Иран извършва тази част от съглашението, Европейски Съюз ще се опита да го задържи.
Всички участници в конференцията бяха единомислещи, че с цел да бъде реализиран дълготраен мир в Близкия изток този толкоз необятен конгрес не би трябвало да остане първи и финален а да има поредност и явен проект за деяние в световен мащаб.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР