Във варненската бъдещите майки могат да си направят всички изследвания,

...
Във варненската бъдещите майки могат да си направят всички изследвания,
Коментари Харесай

Всички важни изследвания през бременността в клиника Нова - Варна

Във варненската бъдещите майки могат да си създадат всички проучвания, които демонстрират измененията в развиването на плода, както и вероятно съществуване на аномалии. Благодарение на съвременна техника и отлични експерти, клиниката прави фетална морфология в три стадия на бременността и биохмичен скрининг в два стадия – ранен и късен.

От коментират, че феталната морфология става с 3D (триизмерна) и 4D (четириизмерна ехография). При триизмерната ехография се получава детайлна информация за плода, може да се види лицето му, пола и общия тип на тялото. Образът обаче е неподвижен. За разлика от 3D ехографията, при четириизмерното изображение може да се проследят придвижванията на плода и това прибавя спомагателна и допустимо най-пълна информация за развиването му.

Защо е значима феталната морфология?
Феталната морфология съставлява високоспециализирано ултразвуково проучване на всички съществени органи и системи на плода. В взаимозависимост от гестационния период, се получава информация по отношение на феталното развиване и протичането на бременността.

Феталната морфология сред 11-14 г.с се употребява за оценка на главните органи и структури на плода - главата, орбитите, предна коремна стена, стомаха, пикочния мехур, крайниците. Определя се локализацията на плацентата и броя на съдовете в пъпната шнур, Виждат се и някои структурни аномалии на плода.

Важно за диагностициране на синдрома на Даун, е тъкмо това проучване, тъй като сред 11-14 г.с. се мери дебелината на нухалната транслуценция, както и се прави оценка феталната носна кост. Тези два маркера са средство за ехографски скрининг на хромозомни аномалии в ранните периоди на бременността, включително за синдром на Даун.

Феталната морфология сред 18-23 г.с. е втория значим ехографски обзор през бременността. В този интервал се отдава внимание на развиването на органите и структурите на плод, изключително на сърцето. Добре се вижда и лицето на плода. Този обзор може да планува риска от прибързано раждане посредством премерване на дължината на маточната шийка и Доплерово проучване на кръвотока сред майката и плода.

Феталната морфология сред 28-32 г.с. е третия по-голям ехографски обзор през бременността. На този обзор се виждат някои по-дребни аномалии, както и такива, които се изявяват в късната бременнност. Може да се оцени съответно тежестта и темпа на напредък на плода. В третия триместър може да се направи и Доплерово проучване на кръвотока в майчино-феталната и фето-плацентарната циркулация.

Биохимичен серумен скрининг – БХС
В чудесно оборудваните лаборатории на можете да извършите и другото по-важно проучване по време на бременността - Биохимичният серумен скрининг. Той е кръвно проучване в две етапи от бременността – ранна и късна, с което също могат да се проследят най-често срещаните аномалии. Скринингът е желан за всички бременни дами, само че за тези в по-напреднала възраст – над 35 години, той е мощно целесъобразен.

Биохимичният серумен скрининг (БХС) съставлява проучване, с което е прави оценка риска от три групи вродени аномалии на плода - Синдромът на Даун, дефектите на невралната тръба като спина бифида, аненцефалия и дефектите на коремна стена.

Ранен биохимичен скрининг 11-13+6 г.с.
С ранния биохимичен серумен скрининг (БХС) се прави оценка риска във връзка с хромозомни аномалии на плода като синдром на Даун и някои други хромозомни аномалии, синдром на Едвардс (тризомия 18), Синдром на Патау (тризомия 13); синдром на Търнер (монозомия X), триплоидии. Ранният БХС е значим за бъдещите майки над 35 год. възраст, защото е по-чувствителен. Откриваемостта на аномалиите е към 90% освен това проучване. С ранния БХС се заобикалят и някои ненужни интервенции.

Късен биохимичен скрининг 15-19 + 3 г.с.
Късния БХС е акуратен във връзка с самостоятелното развиване на плода в по-късния стадий на бременността - вероятността за раждане на дете с вродена особеност при съответна бременност. Индивидуалният риск при другите случаи/бременности може да се разграничава от време на време значимо от междинната популационна периодичност на аномалията.

В ще изчислят риска и ще съветват за резултатите от БХС

Рискът се смята условно за нараснал, когато е по-висок от 1 на 100 (например 1 на 50). При случаите на подобен нараснал риск се разисква с бременната жена осъществяване на диагностична инвазивна процедура – амниоцентеза (извършва се и по здравна каса) или прена тест.

При изчислени опасности сред 1 на 100 и 1 на 1000 (например 1 на 250) се разисква в допълнение осъществяване на късен БХС и/или ориентирано УЗ проучване за фетална анатомия в 15-19 г.с.

Поради условния темперамент на избрания риск от БХС, диагностичното потвърждаване (с акуратност до 99%) или изключване на хипотетичната особеност става само след генетичен (цитогенетичен или ДНК) разбор на материала получен от амниоцентезата.

В разполагат с нужната техника, отлични експерти и можете да се доверите на компетентността им за тези значими проучвания. Всичко е за бременната жена да изпитва цялостен комфорт, да е осведомена обективно и професионално за развиването на бебето.

Медицински център “ ”

гр.Варна, кв.Възраждане, ул. " Вяра " 7

тел. на регистратура: 0700 17 340
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР