Във Варна се готвят за празничното отбелязване на 75 години

...
Във Варна се готвят за празничното отбелязване на 75 години
Коментари Харесай

Варненската опера срещна режисьорката Вера Немирова и диригента Павел Балев в "Дама Пика"

Във Варна се готвят за празничното отбелязване на 75 години от основаването на Варненската опера. Забележителни български създатели са поканени да създадат напълно нова режисура на операта " Дама Пика " от Чайковски: режисьорката Вера Немирова и диригентът Павел Балев, сценографът Юлиян Табаков, хореографката Анна Пампулова. Участват чудесните солисти, хор и оркестър на трупата. 

Предпремиерните спектакли са на 15 и 16 април. За тях в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " описаха Вера Немирова и маестро Балев, както и директорката на Театрално-музикалния продуцентски център Даниела Димова. 

 Вера Немирова
Постановката на „ Дама пика “, която Вера Немирова направи с маестро Сейджи Озава и звезден солистичен състав през 2007 година, напълно неотдавна беше възобновена във Виенската държавна опера при голям триумф и с лъчение по интернет за многомилионната публика по света. Чуйте в изявлението нейната история с това заглавие и какво ще бъде особеното в режисьорска й идея във Варна. 

 Павел Балев
Маестро Балев сега е непрекъснат гост-диригент на Варненската опера и споделя, че " Дама Пика " му дава опция да работи по създаване на характерния тон, който музиката на Чайковски изисква.

А Даниела Димова прибавя акценти в програмата, която ще съпътства отбелязването на 75-годишнината на Държавна опера - Варна.

 Изложба

Чуйте интервютата в звуковите файлове.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР