Във Варна няма данни за употреба на ивермектин, съобщи за

...
Във Варна няма данни за употреба на ивермектин, съобщи за
Коментари Харесай

Експерт от Варна коментира рисковете при употребата на ивермектин

 Във Варна няма данни за приложимост на ивермектин, заяви за Радио Варна проф. Николай Пенков, изпълнителен шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване по кардиология /СБАЛК/ в морската столица.  В България опитът с този медикамент е извънредно дребен - най-вече в " Пирогов ":

" Няма нито едно клинично проучване, което да потвърждава удобни резултати при лекуване на КОВИД-инфекции. Имайки поради и страничните резултати, с които е съпроводено сходно лекуване, ние би трябвало да изключим желанието си да прилагаме сходен медикамент в нашата процедура. "

Лечението на COVID-19 с ивермектин основава голям риск за здравето и живота на популацията, декларират в свое мнение от Българския кардиологичен институт, подписано и от проф. Пенков. Страничните резултати са   " кожни обриви, гадене, повръщане, диария, болки в стомаха, отичане на лицето или крайниците, нежелани неврологични събития, ненадейно намаляване на кръвното налягане, увреждане на черния дроб и даже неочаквана сърдечна гибел. "

Продуктът, който се употребява във ветеринарната медицина бе регистриран у нас и за хуманна приложимост на 15 януари 2021 година.  От дълго време лекари нелегално го предписват като " чудодейна панацeя “ за лекуване на COVID- зараза на пациенти, някои от които след това са развили двустранна пневмония. Употребата от хора на таблетки или капсули ивермектин крие многочислени евентуални и действителни рискове за здравето и живота на хората, заради неналичието на потвърдена лечебна резултатност и поради неразбираемата му токсичност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР