Във Ванкувър днес започва първият етап от делото за екстрадиция

...
Във Ванкувър днес започва първият етап от делото за екстрадиция
Коментари Харесай

Започва делото за екстрадирането на шефката на Хуавей от Канада в САЩ

Във Ванкувър през днешния ден стартира първият стадий от делото за екстрадиция в Съединени американски щати на задържаната в Канада Мън Ванчжоу, финансов шеф на китайската телекомуникационна компания "Хуавей ", предадоха информационните организации.

Арестът на Мън, щерка на създателя на "Хуавей ", осъществен през декември 2018 година по искане на Съединени американски щати, разгневи Китай. Компанията е главен мотор за упоритостите на Пекин да стане международна софтуерна мощ.

Говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан сподели през днешния ден в Пекин, че Канада би трябвало да поправи грешката си и да освободи Мън. Сега тя е пусната под гаранция и живее в едно от двете си имения във Ванкувър.

Вашингтон упреква "Хуавей ", че посредством фиктивна компания в Хонконг продава съоръжение на Иран в нарушаване на глобите. Освен това 47-годишната Мън е упрекната в машинация, защото се твърди, че е заблудила банка HSBS за покупко-продажбите сред "Хуавей " и Техеран.

Американската прокуратура твърдеше, че казусът с Мън не е обвързван с комерсиалния спор сред Китай и Съединени американски щати. Но седмици след нейния арест президентът Доналд Тръмп загатна, че може да се намеси, в случай че това ще помогне за решение на комерсиалния спор. Сега юристите на китайката акцентират думите на Тръмп като доказателство, че делото против нея е политически стимулирано.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР