Във футбола има няколко числа, които значат много повече от

...
Във футбола има няколко числа, които значат много повече от
Коментари Харесай

Повече от просто фланелка: Какво е да си номер 7? Кристиано Роналдо и Дейвид Бекъм отговарят

Във футбола има няколко цифри, които значат доста повече от номер на гърба на фланелката - именитият Марадона се асоциира с 10, бразилецът Роналдо носи 9, Йохан Кройф - 14. " Деветките " най-често са непокътнати за централните нападатели, а иконичните 7 и 10 - за най-хубавите по крилата и в центъра на терена.

Кое е число носи максимален авторитет зависи и от историята на футболните клубовете.

За английския гранд " Манчъстър Юнайтед " номер 7 е нещо свещено. Много емблематични имена на отбора са обличали влиятелната фланелка, а някои се затвърждават точно с помощта на цифрата на гърба - Джордж Бест, Брайън Робсън, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо. 7 е завещание, което ще пребъде.

В последната си акция " Манчесър Юнайтед " и Adidas събират няколко играчи от минало, настояще и бъдеще, с цел да опишат какво за тях значи да си номер 7.

Историитеи им за запечатани в късометражния филм “The Story of the Seven ”.

Дейвид Бекъм е един от играчите, трансформирали футбола вечно. След като се изкачва през младежката класация на " Юнайтед ", излиза наяве, че британецът е преопределен да стане популярен и по тази причина напълно естествено номер 7 в последна сметка става негов.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР