Във Франция започна евакуация на пациенти, болни от Covid-19 от

...
Във Франция започна евакуация на пациенти, болни от Covid-19 от
Коментари Харесай

Около 6 милиона французи са получили поне една доза Covid ваксина

Във Франция стартира евакуация на пациенти, заболели от Covid-19 от Париж към провинцията, с цел да се облекчат претрупаните отделения и да се избегне ново затваряне в столичния регион, предава кореспондентът на БНР във френската столица.

Шестима заболели от реанимациите в региона на Париж са превозени с хеликоптер  към лечебни заведения в Западна Франция.

Санитарната евакуация стартира през вчерашния ден и ще се форсира от понеделник, в подготовка е високоскоростен трен за прехвърлянето на стотина тежко заболели от Covid-19.

По думите на представителя на държавното управление Габриел Атал епидемиологичната обстановка в региона на Париж е доста тревожна. Над 1000 заболели се намират в специфичните отделения от общо 4000 за цялата страна.

За да им се даде преимущество, са анулирани сред 20 и 30% от неспешните интервенции. Въпреки това към този момент управляващите се пробват да избегнат нов локдаун на столичния регион Ил дьо Франс, какъвто работи в южния френски регион Кот д`Азюр.

Броят на умрелите от ковид в страната към този момент надвиши 90 000. Междувременно имунизацията стартира да дава резултати в домовете за остарели хора, показва кореспондентът на БНР, като добавя, че до момента към 6 милиона французи са получили най-малко една доза ваксина.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР