Във Франция отново се сетиха за футболиста на Левски Габриел

...
Във Франция отново се сетиха за футболиста на Левски Габриел
Коментари Харесай

Агентът на Обертан: За нас бе най-важно той да играе редовно


Във Франция още веднъж се сетиха за футболиста на Левски Габриел Обертан. Неговият сътрудник Жером Лансери бе посетител в студиото на канала SFR Sport.

В предаването компания му правеха величия от предишното като Кристоф Дюгари, Уилям Галас и Франк Лебьоф. Когато водещата попита за какво се е стигнало до пропадането на Обертан, Лансери опитва да замаже ситуацията.



" Габриел е перфекционист. Може би той прекомерно рано мина в Манчестър Юнайтед преди години, само че няма по какъв начин да го подлагаме на критика, тъй като въпреки това това бе опция, която не се открива всеки ден. Изведнъж той попадна в един космически тим с Уейн Рууни, Патрис Евра, с играчи, които бяха на върха.

После отиде в Нюкасъл, където игра най-вече от французите, само че там някои способи бяха противоречиви. На 27 години, при изтичащ контракт, се появи преференциална опция за Русия, която обмислихме. Условията за живот бяха отлични (б.р. - засяга Анжи), само че по-късно клубът си смени притежателя и внезапно всичко се срина.

Заплатата се промени и по средата на зимата (2016-а) Габи се оказа без тим. Покрай Нова година по принцип е доста мъчно да се реализира сериозен трансфер. Той просто искаше да си върне насладата от футбола. Имах няколко варианти във Франция, само че след това се чухме с един някогашен треньор на запасите на Манчестър Юнайтед - Уарант Джойс, който доста харесва Обертан.

В този миг той бе отпред на Уигън във второто равнище на Англия. Опитвам се постоянно да върша по този начин, че играчите ми да преоткрият удоволствието от играта. Така бе и този път. Избрахме Уигън, само че в това време Джойс бе уволнен и клубът влезе в отрицателна серпантина.

Габи въпреки всичко записа много мачове в края на сезона, натрупа минути, само че след изпадането на Уигън ние още веднъж трябваше да търсим нов план. Миналото лято се оказа, че президентът на Левски има вяра доста в играча, гарантираше му игрово време, а за нас бе най-важно Обертан да играе постоянно ", сподели Лансери.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР