През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре
Коментари Харесай

НИМХ публикува прогнозата за следващите 7 дни

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Утре още веднъж ще бъде слънчево. След обяд над планините в западната половина от страната ще се развие купеста облачност и на обособени места там ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, най-вече южен вятър. Горещо време с оптимални температури най-вече сред 31° и 36°, по-ниски по Черноморието.

Новата седмица ще стартира с горещо време. Температурите ще се покачат още и във вторник оптималните ще са сред 34° и 39°. Ще бъде слънчево и съвсем безшумно или със слаб юг-югоизточен вятър. След обяд ще се развива купеста облачност, вероятността за превалявания е дребна, само че въпреки всичко не е изключено в планинските региони в Западна България на обособени места да превали за малко. В сряда вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили.

Над Северна България и планинските региони ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Там и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски, а в южните и източните региони ще се задържат без смяна. В четвъртък вятърът още веднъж ще отслабне и ще се обърне от юг, а оптималните температури в цялата страна ще са над 35°.

Ще бъде най-вече слънчево, в следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е по-малка. В петък с увеличаване напразно от северозапад ще прониква релативно студен въздух. Отново ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни в Източна България. Възможни са и градушки.

Температурите ще се намалят - оптималните ще са сред 28° и 33°. В събота времето ще бъде слънчево, вятърът ще отслабне и ще стихне. Сутринта ще е по-прохладно, само че дневните температури в цялата страна ще са към и над 30°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР