Войната в Украйна не е закономерност, а е случайност в

...
Войната в Украйна не е закономерност, а е случайност в
Коментари Харесай

Проф. Методиев: Ако Елцин беше дал властта на някой олигарх, сега нямаше да има война

Войната в Украйна не е причинност, а е случайност вследствие на това, че Русия се ръководи от Владимир Путин. “Ако Елцин (Борис Елцин - беле. ред.) беше дал властта на някой олигарх да стане президент на Русия, в този момент нямаше да има война. ” Това мнение изрази историкът проф. Веселин Методиев в предаването „ Стълбището “ на Дарик радио.

“Този е глупак (президентът Владимир Путин - бел. ред.). По линията на незаконния свят и на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) той се качи на върха. Той е прислужник, той е келеш. Келеш на турски значи прислужник. Той е прислужник и поради това е комплициран там, смятайки, че като прислужник ще бъде дисциплиниран. Той се оказа, че не е тъкмо прислужник. Че има келешки вътрешни неща е несъмнено, че загуби разсъдъка си и си фантазира, че ще ръководи някаква империя несъмнено ”, съобщи проф. Методиев.

Той обаче акцентира, че това не е причинност, а случайност. По думите му причинност се пробва да построи Европейският съюз като построи стандарт въз основа на правилото “ще живеем по-добре ”. Според него това е главно предписание за живеене на хората в Европейския съюз.

“Сега, до каква степен това нещо за тези 70 години е стабилно, следва да се види. Но в случай че то стане на 100 години, ще бъде към този момент въпрос на някаква причинност ”, сподели историкът.

По думите му без значение от геополитическата обстановка главният блян на Европа остава качеството на живот на европейците.

Запитан дали, в случай че след Втората международна война, концепцията за Европейския съюз е “продавана ” на европейците с маркетинговия трик, че ще настъпи мир, в този момент този трик е сменен с икономическата полза, проф. Методиев отговори:

“Мирът не е главният маркетингов инструмент. Основният инструмент на възникването на общия пазар и европейската икономическа общественост след това е “трябва да се организираме по този начин, че да живеем по-добре ”. Тоест там задачата е качество на живот, стандарт на живот и това си е маркетингово създание, което не може да бъде надминато. То си работи сега. Тези 70% от гласоподавателите в Европейския съюз, които са за Европейския съюз, те са хора, които споделят “Как ще ми вземете Bmw-то и вилата в Южна Франция, вие естествени ли сте? ”. Но има някакви други хора, където битуват страхове или където има чисти пари от Кремъл, и те образуват тази малцинствена група ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР