Във Франция имаше безредици за трета поредна нощ, след като

...
Във Франция имаше безредици за трета поредна нощ, след като
Коментари Харесай

Трета поредна нощ безредици във Франция

Във Франция имаше вълнения за трета поредна нощ, откакто 17-годишен юноша бе убит от служител на реда, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Безредици във връзка със гибелта на младежа имаше в района на Париж, в други френски градове и даже в Белгия.

Арестувани са минимум 420 души, от които 242 в региона на Париж, заяви рано тази заран телевизия Бе Еф Ем, като се базира на източници, близки до вътрешното министерство.

Банков клон в парижкото предградие Нантер бе запален през вчерашния ден вечерта, като пламъците обгърнаха и намиращи се над него жилищни пространства. Пожарникарите се оправиха с пожара и няма потърпевши.

Хиляди хора излязоха на проява в Нантер с искане за правдивост след гибелта на младежа. Бързо се стигна до конфликти сред стачкуващи и полицията, оповестяват в. " Паризиен " и Бе Еф Ем. Служители на реда бяха замеряни с коктейли " Молотов ", до момента в който хеликоптери прелитаха в небето. На място дойдоха специфични елементи. Арестувани са 19 души.

В пристанищния град Марсилия стотици стачкуващи влязоха в конфликти с полицията, като имаше случаи на плячкосване на магазини.

В Лил, Лион и Бордо бяха ситуирани специфични полицейски елементи.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разгласи по-рано, че управляващите разполагат 40 хиляди служители на реда из цяла Франция, с цел да бъде комплициран завършек на безредиците.

Френският президент Еманюел Макрон окачестви гибелта на младежа като " необяснима и неизвинима ". В същото време той разкритикува през вчерашния ден насилието против " институциите и републиката ", което съгласно него е голословно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР