Във Франция движението на жълтите жилетки излезе на 20-ия си

...
Във Франция движението на жълтите жилетки излезе на 20-ия си
Коментари Харесай

Двадесета седмица на протести на жълтите жилетки във Франция

Във Франция придвижването на " жълтите жилетки " излезе на 20-ия си митинг от предходната есен насам. Френските управляващи издадоха забрани за десетки демонстрации, с цел да избегнат безредиците от предходните съботи. В Париж бул. " Шан-з-Елизе " беше недосегаем за протестиращите.

По-спокойно в столицата, по-бурно в провинцията мина 20-ият митинг на " жълтите жилетки ". Следобед в Париж две шествия се събраха на площад " Трокадеро ", символичното място за бранителите на човешките права. Под зоркия надзор на полицията митингът мина в по-скоро ведра атмосфера, с незначителни произшествия.

Различна е картината в Бордо, сборната точка на днешния митинг, където се намират и някои от главните водачи на придвижването. Крайно настроени групи разрушиха банков офис. Ситуацията излиза от надзор в Сент Етиен, където протестиращи палят огньове върху жп линиите. В Авиньон са потърпевши най-малко петима стачкуващи, измежду тях и младежи.

Според формалните данни митингът е в мъртвило - към 6000 са били протестиращите из страната следобяд. След 20 следващи протестни съботи придвижването не излъчи единно обръщение, макар че като най-ясно общо искане се открои облекчаването на данъчната тежест. Лидерите на придвижването обаче дават обещание митингите да не стихнат и през април и към този момент приготвят график.
Софи Тисие, координатор: Движението не губи сили, организираме се. Властите ни унищожават в медиите. Дискредитират ни и лъжат за нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР