Във фокуса на вниманието на Консултативния съвет по култура и

...
Във фокуса на вниманието на Консултативния съвет по култура и
Коментари Харесай

Заседание на Консултативния съвет по култура и туризъм към Община Казанлък

Във фокуса на вниманието на Консултативния съвет по просвета и туризъм към Община Казанлък през 2023 година ще бъде юбилейният 120-и Празник на розата следващата година. “, съобщи Кметът Галина Стоянова към членовете на Консултативния съвет.

Редовната намира се организира в обновената Зала №6 в постройката на Общината. Бяха разисквани разнообразни оферти за надграждане и нашарване на културните събития в празничната стратегия следващата година. „ Тази среща е единствено началото на поредност от разглеждането на разнообразни хрумвания за атрактивни събитгия. “, уточни Кметът на Казанлък.

По време на диалозите бе показан правилникът за активността на новосъздаденото общинско дружество по туризъм „ Казанлък АРТ “.

Общественият омбудсман в Казанлък Гинка Щерева срещна присъстващите с напредъка по направата на улични табели. Инициативата се води от казанлъшкия омбудсман, със съдействието на основния проектант на Общината Георги Стоев и дейното присъединяване на казанлъшките деца. В направата на визията и наличието на табелите вземат участие ученици на четири гимназии в града:  НУПИД „ Акад. Дечко Узунов “, паралелката по история на ХГ “Свети Свети Кирил и Методий “, езиковата паралелка на СУ„ Екзарх Антим I “, а през лятото на тази година към тях се причислиха и възпитаници от ПГ “Иван Хаджиенов “. В своята работа екипите са употребили за консултация необятен кръг от одобрени експерти.Догодина на 19 кръстовища в Казанлък ще бъдат сложени в началото 36 указателни табели на български и латиница, с цел да улесняват и насочват жителите и на първо място – гостите на града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР