Във Факултета по химия и фармация на Софийския университет “Св.

...
Във Факултета по химия и фармация на Софийския университет “Св.
Коментари Харесай

Откриват пет обновени лаборатории във Факултета по химия и фармация на СУ

Във Факултета по химия и фармация на Софийския университет “Св. Климент Охридски” през днешния ден от 16.00 часа ще бъдат открити пет образователни лаборатории, които са актуализирани изцяло, съобщиха от висшето учебно заведение.

На откриването ще участват ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, деканът на Факултета по химия и фармация на СУ акад. Петър Кралчевски, Факултетният съвет на Факултета по химия и фармация, преподаватели и студенти.

В лабораториите по фармацевтична химия, по технология на лекарствените средства, по токсикология, по токсикохимия и по фармакогнозия е изработен главен ремонт на всички съоръжения. Петте лаборатории са напълно оборудвани със модерно обзавеждане по химия, включващо лабораторни маси, шкафове и лабораторни камини за отклоняване на нездравословните пари.

Ремонтът на лабораториите е на стойност 270 000 лв. е осъществен от определена от Факултета по химия и фармация компания, водеща в тази област.

В обновените лаборатории ще се образоват студенти от специалността “Фармация” и от специалностите в професионалното направление “Химически науки” в Софийския университет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР