Вътрешнофирменото кредитиране на компаниите, опериращи в България е нараснало с

...
Вътрешнофирменото кредитиране на компаниите, опериращи в България е нараснало с
Коментари Харесай

Вътрешнофирменото кредитиране от чужбина нараства с 950 млн. евро

Вътрешнофирменото кредитиране на фирмите, опериращи в България е повишено с 950 млн. евро от началото на 2020 година Общата сума на това финансиране възлиза на 14,8 милиарда евро и съставлява 26% от Брутният вътрешен продукт на страната. Това демонстрират данните за брутния външен дълг на България в частния бранш към края на август, оповестени от Българска народна банка.

Данните за вътрешнофирменото кредитиране отразяват равнището на доверие и спокойствие от страна на задграничните компании-майки за капацитета за развиване на стопанската система у нас. Увеличението на тази сума с 7% единствено от началото на 2020 година демонстрира, че непознатите компании, инвестиращи в България, чакат устойчиво повишаване на потреблението и продуктивността.

В същото време външните отговорности на бранш „ Банки “ се намаляват с 2% до 4,8 милиарда евро.

Брутният външен дълг на бранш „ Държавно ръководство “ се е нараснал от началото на годината с 240 млн. евро до 5,7 милиарда евро и възлиза на 10% от Брутният вътрешен продукт.

Така общият брутен външен дълг на България в частния и държавния бранш към края на август възлиза на 36 милиарда евро, което е с 842 млн. евро повече спрямо края на 2019 година Това съставлява растеж от 2% от началото на 2020 година и 3,4% за последните 12 месеца.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР