Вътрешният министър в служебното правителство Бойко Рашков все още не

...
Вътрешният министър в служебното правителство Бойко Рашков все още не
Коментари Харесай

Прокуратурата е превърната в политическо оръжие, заяви Рашков

Вътрешният министър в служебното държавно управление Бойко Рашков към момента не е решил дали ще подава сигнал в прокуратурата против експремиера Бойко Борисов.

" Чудя се дали има смисъл при сегашната прокуратура да се подават сигнали, откакто прокуратурата не без присъединяване на основния прокурор е превърната в политическо оръжие. Няма ли да е по-смислено медиите да упражнят ролята си на обвинителна власт, като ви срещна с нещата, които идват при мен ", уточни Рашков пред БНР.

Силовият вицепремиер изрази неразбиране за какво сигналите са при него, а хората не се доверяват на прокуратурата.  " Защо при вътрешния министър? Той не може да образува досъдебно произвеждане. Защо не са в прокуратурата? Това ме впечатлява доста ", добави Министерство на вътрешните работи шефът.

По думите му някогашният министър председател Борисов няма за какво да се притеснява, че ще бъде задържан. Рашков подсети, че Борисов се е отказал от депутатски имунитет след изборите през април, което е прозвучало добре, само че водачът на ГЕРБ нямал потребност от него, тъй като имал " безспорен имунитет ".

" Борисов има безспорен имунитет, тъй като има основния прокурор. Ако не е по този начин, бих припомнил за какво Гешев не нахлу в резиденцията на Борисов, както нахлу в президентството, с 30-40 индивида. Трябваше да се обясни тези пачки и кюлчета какво вършат в резиденцията и по какъв начин са добити. Вместо да се обясни този въпрос посредством претършуване, което не е належащо да е толкоз шумно, както това в президентството, прокурорите сега мълчат ", разяснява Бойко Рашков.

Той акцентира, че продължава да твърди, че основният прокурор е на Бойко Борисов, тъй като се обръщал към него с думата " шефе ".

Според Рашков службите на послушание на Бойко Борисов са ползвали необмислено и нелегално СРС.

" Службите са били поставяни в такава срамна позиция, че не са могли да не дават, в това число сензитивна информация, даже единствено за негово прилагане... Убедих се, че голяма част от употребилите СРС са газили необмислено закона. Вероятно посредством угаждане на персонални, групови и политически ползи “, подчертава Бойко Рашков, който бе и началник на службата за надзор на СРС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР