Вътрешният министър на Естония Лаури Ляенеметс предложи Руската православна църква

...
Вътрешният министър на Естония Лаури Ляенеметс предложи Руската православна църква
Коментари Харесай

Талин: Руската православна църква да бъде обявена за терористична организация. Москва: Шефът на естонското МВР има проблеми с психиката

" Вътрешният министър на Естония Лаури Ляенеметс предложи Руската православна черква Московска патриаршия  (РПЦ МП) да бъде оповестена за терористична организация ", съобщи израелската медия мигнюз.

" Съдейки по данните, с които разполагам, аз като министър на вътрешните работи нямам различен избор с изключение на да предложа на Народното събрание да разгласи РПЦ Министерство на правосъдието за терористична организация ", сподели членът на кабинета в Талин.

Той напомни и неотдавнашното мнение на РПЦ Министерство на правосъдието, което дефинира войната в Украйна като свещена и съобщи, че задачата на Русия е да избави света от " Сатанинския Запад " и глобализацията.

" Ако прокараме паралел, ще забележим, че и ислямските терористи водят свещена война ", сподели още министърът.

" РПЦ Министерство на правосъдието е на директно послушание на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975. Той всъщност дава нареждания за терористични интервенции ", добави министърът,

" Евентуално оповестяване на РПЦ Министерство на правосъдието за терористична формация няма да повлияе върху духовния живот към 100-те хиляди нейни почитатели в нашата страна. Няма да бъдат затваряни храмове ", безапелационен бе министърът.


Изказването на Ляенеметс бе коментирано остро от Москва. " Шефът на естонското Министерство на вътрешните работи има душевен проблеми ", това съобщи формалната представителка на съветското външно министерство Мария Захарова.

" С кого ще поддържа връзка Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март – с терористи  ли? ", сподели още тя, визирайки връзките сред Синода на РПЦ Министерство на правосъдието и Ватикана.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР