Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че България ще поиска финансова

...
Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че България ще поиска финансова
Коментари Харесай

Маринов: България ще иска финансова помощ от ЕС заради мигрантите


Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че България ще изиска финансова помощ от Европейски Съюз. Той съобщи това преди началото на днешното изключително съвещание на министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз в Брюксел, отдадено на рецесията с бежанците по границата с Турция.

Маринов не посочи сумата, която страната ни ще изиска и добави, че към този момент не се постанова изпращане на още чиновници от европейската гранична работа Фронтекс у нас, съобщи БНР.

Еврокомисията предлага на Гърция да бъдат отпуснати 700 млн. евро, от които 350 млн. неотложно за увеличение потенциала на банкет, непринудено завръщане и нужни процедури за здравето и сигурността.

На влизане в Съвета министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер напомни, че самодейността за свикването на съвещанието е на Франция и посочи претекстовете за това.

„ Това е на първо място обръщение на взаимност с Гърция, която се сблъсква със забележителен миграционен приток, само че също по този начин и изключително безпокойствие, обвързвано с това събитие. Също по този начин и на взаимност с Кипър и България, които могат да бъдат наранени от интернационалните полемики, които Турция води сега “.

Кастанер акцентира, че Съветът ще насочи и изрично обръщение към Турция да съблюдава съглашението за бежанците с Европейския съюз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР