Вътрешният министър Калин Стоянов ще участва в Залцбургския форум в

...
Вътрешният министър Калин Стоянов ще участва в Залцбургския форум в
Коментари Харесай

Стъпка към Шенген: Външните министри на България, Румъния и Австрия се срещат в Словения

Вътрешният министър Калин Стоянов ще взе участие в Залцбургския конгрес в Словения. Във фокуса на полемиките ще бъде въпросът за бъдещето на Шенген.

Според него най-хубавият вид е рафинерията да си направи продажбата, а властта да внимава да не отиде в несъответствуващи ръце

Очаква се Стоянов да има двустранни срещи с министрите на вътрешните работи на Австрия и Румъния в търсене на политическо единодушие за разширението на зоната за свободно пътешестване .

През почивните дни стана ясно, че Виена е подготвена на вероятно намаляване на ветото си, като ни допусне в по този начин наречения „ Въздушен Шенген “, в случай че спазим избрани условия.

Това би означавало да падне граничният надзор единствено при пътешестване със аероплан, само че не и на сухопътните граници.

Сред изискванията, които се чака да сложи Виена, е трикратно да бъде увеличена задачата на Фронтекс в България и да бъде засилен граничният надзор с Румъния.

Следващите дни и седмици са решаващи, сподели вътрешният министър Калин Стоянов

В момента Австрия и Нидерландия са единствените страни, които стопират България и Румъния за пълноправно участие в Шенген.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР