Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че жандармерията ще остане колкото

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че жандармерията ще остане колкото
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Жандармерията ще остане на Капитан Андреево колкото е необходимо

Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че жандармерията ще остане колкото е нужно на граничния пункт " Капитан Андреево ", с цел да се подсигурява естествената активност на контролния пункт.

Според него Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " действа обикновено по всички параметри и от двете страни, като екипи на жандармерията са на пункта, с цел да поддържат публичния ред и преустановят спорове:

" Има екипи на жандрамерията на пункта, с цел да поддържат публичния ред, защото сред разнообразни групи чиновници - на сдружения, на държавната Агенция по храните - пораждат преиодично спорове. Ние не можем да си позволим тези спорове да ескалират и да доведат до по-сериозно напрежение или до някакви последствия ".

" Жандармерията не спря, а възвърне трафика ", акцентира служебният вътрешен министър.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместник-министърът на земеделието доцент Крум Неделков организираха през днешния ден ревизия на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", където три дни беше блокирано прекосяването на товарни камиони с храни.

Причината е напрежението сред частната компания " Евролаб 2011 " и инспекторите на Агенцията по храните, което наложи и изпращането на жандармерия.

Струпалите се камиони чакат да бъдат обработени.

И през днешния ден жандармерия продължава да охранява чиновниците на Агенцията по сигурност на храните и да им обезпечава опция да правят товаро-разтоварната активност по контрола на камионите.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев увери, че ще бъдат взети ограничения, с цел да не се допусне разногласията към санитарния надзор на пункта " Капитан Андреево " да провокират нови проблеми:

" Аз чакам тук да ескалира още веднъж подобен вид напрежение. Нека хората, които го пораждат, да имат знанието, че страната ще отговори на това с цялостния си запас и да не хранят никакви илюзии, че ще се получат елементарно нещата ".

През последните дни се е стигнало до физически конфликти сред инспекторите и частната компания, която от 10 години има монопол върху контрола на границата.

" Фирмата беше довела голям брой млади, здрави и мощни мъже, които, на процедура, бяха заели площадките, където се прави товаренето и разтоварването ", описа по-рано денем шефът на Агенцията по храните професор Христов Даскалов.

Заради спора най-малко 500 камиона с храни бяха блокирани на пункта, като част от тях към момента са там.

" Това да се натрупат 500 камиона с храни нали разбирате, че е доста съществено нещо, изключително в летния интервал, това са и доста разноски за превозвачите ", означи проф. Даксалов.

Според министър Демерджиев, хакерската офанзива против сървърите на Агенцията по храните е директно обвързвана с проблемите на граничния пункт " Капитан Андреево ":

" Хакерската офанзива съответствува като време поразително с момента, в който се възвърне работата на гранични пункт. Знаете, че мъчно се вършат ревизира на източника на хакерска офанзива, само че когато подобен вид офанзива възникне сега, в който е преодолян различен проблем, разумно е да се свържат двете неща. Целта е била да се попречи, само че с помощта на своевременните дейности не е съумяла да засегне непосредствено работата тук, на този пункт, само че работата на БАБХ - да, затруднена е. Правим всички допустимо да възстановим последствията ".

Хакерската офанзива не съумя да попречи на граничния надзор, само че от през вчерашния ден на обед блокира уеб страницата на Агенцията по храните (БАБХ) и електронната система " Ветис ", в която се разпознават всички селскостопански животни в страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР