Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи в понеделник за началото на

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи в понеделник за началото на
Коментари Харесай

МВР твърди, че е разкрило сериозни групи за каналджийство

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви в понеделник за началото на огромна акция против незаконната миграция. Службите към този момент са разкрили незаконни групи за трафик на мигранти.

По думите на Демерджиев дейностите по акцията са готови от дълго време.

" На територията на страната към този момент има сполучливи реализации на ГДБОП и Гранична полиция. Ударени са съществени групи за каналджийство ", сподели Демерджиев.

Подобни акции ще има и взаимно с Гърция и Турция. " На трансграничната престъпност може да се отговори сполучливо единствено по един метод - със взаимоотношение. Използвам още един път случая да благодаря и на него персонално, и на техния министър председател Мицотакис за уговорката, за ясната и персонална поддръжка, които ще допринесат освен за решение на въпроса с участието на България в Шенген, а и за повишението на сигурността в района и в границите на Европейски Съюз ", сподели министърът.

Новината идва, откакто при започване на месеца беше арестуван чиновник на Министерство на вътрешните работи на автомагистрала " Тракия ", до момента в който.

По-рано предходната година няколко случая с мигранти насочиха вниманието към казуса с трафика на хора. През ноември след гонене на бус с незаконни мигранти на Околовръстното шосе в София. Заради случая оставки подадоха основният секретар Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев, само че те не бяха признати.

Седмици преди този момент на българо-турската граница беше, до момента в който охраняваше граничната ограда. В края на август при гонене на рейс с мигранти.

След гибелта на двамата служители на реда в Бургас министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев сподели, че има данни, че чиновници на Министерство на вътрешните работи за трафик на мигранти. Малко по-късно той заяви, че са взели участие в другите схеми за трафик.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР