Вътрешният министър Бойко Рашков с критики към Прокуратурата и бившите

...
Вътрешният министър Бойко Рашков с критики към Прокуратурата и бившите
Коментари Харесай

Рашков: 100 случая стоят “на трупчета“ в прокуратурата

Вътрешният министър Бойко Рашков с рецензии към Прокуратурата и някогашните ръководещи. Рашков разгласи, че има на 100 фрапиращи случая, които по думите му " стоят на трупчета”.

По време на годишния доклад на Министерство на вътрешните работи вътрешният министър Бойко Рашков направи равносметка освен на предходната година, само че и на ръководството на Министерство на вътрешните работи при предходната власт.

“Нито Прокуратурата, нито Министерство на вътрешните работи с предходното управление, нито ДАНС са се интересували от това дали законосъобразно протича това строителство, където се разходват милиарди бюджетни средства. И се пита в задачата - това безучастие случайно”, съобщи вътрешният министър. И напомни следствието за пране на 53 милиона лв. за градежа на автомагистрала „ Хемус”, по което към този момент единствен обвинен е футболният арбитър Борислав Колев.

“Рано или късно се надявам да не останем с един обвинен, а да установим до кой тъкмо са достигнали средствата. За нас не е значимо в чанта ли са изнесени, в найлонов плик ли са изнесени”, сподели шефът на ГДБОП Калин Стоянов.

Оказва се, че по аферата „ Хемус” тече следствие и в Националната следствена работа, което може да засегне някогашни министри.

“Там се занимават с лица, заемащи висши държавни длъжности. Дали са министри или не са. Нека да приемем, че са министри, само че няма да им кажем имената”, сподели Бойко Рашков. “Очаквам в един миг прокурори да се еманципират от Гешев и да вземат верни решения. Очаквам да изискат снемане на имунитети”, добави още той.

Бившите ръководещи не пожелаха да разясняват тематиката. А министър председателят Кирил Петков още веднъж нападна основния прокурор.

“Факт е, че Гешев за мен е компрометиран”, съобщи Петков.

По думите му “законността се връща в България. Идеята за недосегаемите – към този момент няма такава. Никой не е над закона”.

Прокуратурата също не разяснява тематиката. Междувременно стана ясно, че единствено 9 дни откакто беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи- Иван Демерджиев се отхвърля от поста. Защото “това не е позицията, от която може да направи решителни нови стъпки в битката с корупцията”.

Според Бойко Рашков назначението на Демерджиев е било за “да ни помогне в този под напрежение миг сега”.

“След което концепцията беше за нещо друго и защото за момента няма придвижване по това “различно”, по тази причина Демерджиев отхвърли да встъпи”, разясни Рашков.

Междувременно от Софийска градска прокуратура оповестиха, че в понеделник ще призоват на разпит премиера Кирил Петков по следствието за изнудване на Васил Божков. Разпитът му ще бъде преповторени, тъй като първите показания, които е дал е трябвало да бъдат пред следовател, а не пред проверяващ служител на реда.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР