Вътрешната комисия в парламента одобри на първо четене спорни промени

...
Вътрешната комисия в парламента одобри на първо четене спорни промени
Коментари Харесай

Ловци, спортисти и патриоти притеснени от новия закон за оръжията

Вътрешната комисия в Народното събрание утвърди на първо четене противоречиви промени Закона за оръжията и боеприпасите. Според ловни организации, патриотични сдружения и представители на спортовете за пукотевица новите режими ще затруднят потреблението на оръжия и техни копия, съобщи БНР.

Зам.-вътрешният министър Красимир Ципов обаче успокои, че няма да има проблеми.

" Въведена е възбрана отсега нататък да се употребява модифицирано полуавтоматично оръжие от автоматизирано. Обяснено е на представителите на неправителствените организации, че не би трябвало да имат опасения. Нито имаме планове да забраняваме възстановките, нито имаме желание да забраняваме осъществяването на ловна активност ", сподели той.

Но инженер Георги Младенов от Съюза на ловците и рибарите не е уверен, че няма да има проблеми.

" Това е страхът, че тези оръжия, които са на ловците, ще бъдат подложени на някаква рестрикция. Другото нещо, пълнителите, които са с над 10 патрона, ще бъдат неразрешени. Тези, които имат сега такива закупени, те ще са си техни. Докога? ", попита той.

Младенов сподели още, че ловците, които са към 130 000 в България, може да излязат на митинг, в случай че няма решение по въпроса.

Между двете четения депутатите дават обещание изчистване на текстовете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР