Вътрешен одит ще извърши проверка на процедурите по избор на

...
Вътрешен одит ще извърши проверка на процедурите по избор на
Коментари Харесай

Фандъкова нареди проверка на процедурите по избор на изпълнители на улично осветление в София

" Вътрешен одит " ще извърши инспекция на процедурите по желание на реализатори за ремонт и създаване на улично осветяване в София, по заповед на кмета Йорданка Фандъкова, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

В обсега на инспекцията ще се включат и направените възлагания на разнообразни действия и заплащанията им досега.

Информацията е в отговор на изнесените в общественото пространство изказвания за разлика в единичните цени на двете компании, които са определени да поддържат и построяват уличното осветяване на територията на Столична община.

" Приблизително една и съща е среднопретеглената цена, която се заплаща от общината на всяка от двете компании, които дават отговор за уличното осветяване в София. Това е по този начин, тъй като общата оценка в договорите за улично осветяване съдържа два детайла - единият е цените за създаване и главен ремонт, а другият - цените за поддръжка ", съобщи заместник-кметът по превоз на Столична община Кристиан Кръстев, представен от пресцентъра на общината.

Той изясни, че комерсиалната тактика на едната компания е била да даде по-високи цени за създаване и по-ниски за поддръжка на уличното осветяване, а на другата - противоположната - по-ниски цени за създаване и по-високи за поддръжка.

Кристиан Кръстев изясни, че по негово искане към договорите са подписани и анекси, с които компаниите одобряват да понижат цените, при които са маркирани основни разлики.
" Когато видях финалното класиране и това, че едната компания е заложила на тактиката да има по-високи цени за създаване, и по-ниски за поддръжка, а на другата - по-високи за поддръжка и по-ниски за създаване, поканих компаниите и ги помолих да си понижат цените, в частта, в която има дисбаланс. Съответно и с двете компании има анекс, в който цените са им понижени ", изясни заместник-кметът.

В тази социална поръчка са взели участие и общински съветници, в това число и от опозицията, като няма подадени особени отзиви от никой от членовете в комисията.

Откритата процедура за избор на реализатор за създаване и поддръжка на уличното осветяване не е обжалвана от никоя от компаниите, които са взели участие, се показва в известието на Столичната община.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР