Вътрешен одит“ на Столична община ще извърши проверка на процедурите

...
Вътрешен одит“ на Столична община ще извърши проверка на процедурите
Коментари Харесай

Фандъкова също пуска проверка за лампите по 5 хиляди лева

„ Вътрешен одит “ на Столична община ще извърши инспекция на процедурите по желание на реализатори за ремонт и създаване на улично осветяване в София “, по заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Това оповестиха от пресцентъра на общината, представени от " Фокус ".

В обсега на инспекция ще се включат и направените възлагания на разнообразни действия и заплащанията им досега.

По-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков разгласи с пост във фейсбук-профила си, че ще разпореди инспекция на социална поръчка за уличното осветяване в София.

До проблема се стигна, откакто от организацията „ Спаси София “ желаеха оставката на зам.-кмета по превоз Кристиан Кръстев поради казуса с осветлението. Общинският консултант Борис Бонев твърди, че Кръстев е възложител на социална поръчка за улично осветяване на повишени цени.

В отговор Кръстев съобщи, че няма да подава оставка. „ Приблизително една и съща е среднопретеглената цена, която се заплаща от общината, на всяка от двете компании, които дават отговор за уличното осветяване в София. Това е по този начин, тъй като общата оценка в договорите за улично осветяване съдържа два детайла – единият е цените за създаване и главен ремонт, а другият – цените за поддръжка “, разяснява той.

Относно цените за обособените продукти, които Бонев уточни, че са повишени, Кръстев разяснява, че това е договореност сред компаниите и техните снабдители, а не работа на Столична община.

„ В тази социална поръчка са взели участие и общински съветници, в това число и от съпротива, като няма подадени особени отзиви от никой от членовете в комисията. Откритата процедура за избор на реализатор за създаване и поддръжка на уличното осветяване не е обжалвана от никоя от компаниите, които са взели участие ", съобщи Кръстев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР