Ватиканът започна да предлага безплатна ваксинация срещу COVID-19 на бездомниците

...
Ватиканът започна да предлага безплатна ваксинация срещу COVID-19 на бездомниците
Коментари Харесай

Ватиканът започва ваксинация на бездомниците в Рим

Ватиканът стартира да предлага безвъзмездна имунизация против COVID-19 на бездомниците в италианската столица Рим, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Имунизациите протичат в атриума на зала " Павел Шести ", където се организират седмичните папски общи аудиенции, само че в този момент поради пандемията не се употребява доста постоянно. Процесът на имунизация се следи от 57-годишния кардинал поляк Конрад Крайевски, началник на папската благотворителна работа, който интензивно се грижи за бездомниците в Рим. Близо 25 бездомници, употребяващи приюти на папската благотворителна работа, получиха първата си доза от имунизацията, още ще бъдат имунизиране през идните дни, се споделя в изказване на Ватикана.

Миналата седмица 84-годишният папа Франциск и някогашният папа, 93-годишният Бенедикт, си сложиха първата си доза от имунизацията. Папа Франциск съобщи в телевизионно изявление по-рано този месец, че всеки би трябвало да бъде ваксиниран. " Това е етичен избор, тъй като рискуваме личното си здраве, личния си живот, само че рискуваме и живота на други хора ", съобщи Светият отец пред Пети канал на италианската телевизия. Под управлението на папа Франциск Ватиканът сътвори структури в помощ на бездомниците в Рим, в това число болница, социална баня, бръснарница и фризьорски салон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР