Ватиканът коментира откритието на втора Земя Директорът на ватиканската обсерватория Спекола

...
Ватиканът коментира откритието на втора Земя
Директорът на ватиканската обсерватория Спекола
Коментари Харесай

Извънземни има, но Бог не им е пращал Спасител

Ватиканът разяснява откритието на втора Земя

Директорът на ватиканската обсерватория Спекола (Specola Vaticana) отец Хосе Фунес направи коментар във връзка неотдавнашната сензация – откриването на планета, сходна на нашата, която астрономите нарекоха „ братовчедката на Земята “.

Така наречената Земя 2 е планетата Kepler 452b, на 1400 светлинни години от нас. Тя е малко по-голяма от нашата планета, върти се към звезда, сходна на нашето Слънце, в по този начин наречената обитаема зона. Тоест на удобно разстояние от своето величие – там, където не е нито доста горещо, нито доста студено, а водата е главно в течно положение. Точно като на Земята.

Годината на Земя 2 продължава 385 дни и е открита с помощта на галактическия телескоп „ Кеплер “.

В публикация на отец Фунес в изданието L’Osservatore Romano (официалният печатен орган на Ватикана) основният астроном на Светия трон не отхвърля, че на братовчедката на Земята може да съществува живот, в това число рационален. Тоест не сме сами във Вселената. Подобни думи папския астроном е изричал нееднократно.

През 2008 година същият ватикански вестник разгласява публикация на Фунес със заглавието „ Извънземните са наши братя “, в която афишира, че може да се съвмести вярата в Бога и в рационалния живот на други планети. Едното не опонира на другото. Още тогава ученият позволява съществуването на извънземни, в това число изпреварили ни по развиване. Те са сътворени от Бога, който е един за цялата Вселена.

„ Както на Земята е показано велико разнообразие от същества, то някъде може да има и други, основани от Бог, в това число рационални. Не ни е работа да ограничаваме креативната Му независимост “, споделя астрономът.

Фунес дава за образец свети Франциск от Асизи, който считал всички земни творения за наши братя и сестри. „ Защо хората да не се отнасят по същия метод и към извънземните? Като към братя. Тъй като и те са част от Божествения план “, споделя Фунес.

През 2008 година ученият твърди, че извънземните наедно с хората могат да разчитат на възмездие на греховете и на избавление, само че не в лицето на Исус Христос. „ Откриването на различен рационален живот не значи, че би трябвало да има различен Исус. Инкарнацията на Божия Син, случила се в историята на човечеството, е неповторимо събитие във Вселената. “

Комсомолская истина

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР