Ватикана планира да създаде национален олимпийски комитет, съобщи insidethegames.biz. Според

...
Ватикана планира да създаде национален олимпийски комитет, съобщи insidethegames.biz. Според
Коментари Харесай

Ватикана се включва в МОК, гледа към участие в Париж`2024

Ватикана възнамерява да сътвори народен олимпийски комитет, заяви insidethegames.biz. Според министъра на спорта в страната - Мелхор дьо Тока е реалистично страната да взе участие на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година.

"Отношенията ни с Международния олимпийски комитет са отлични. Но бихме желали да дадем повече непоклатимост на тези връзки със основаването на олимпийски комитет на Ватикана. Професионалният спорт се трансформира в промишленост. Той е голям пазар и би трябвало да го вземем под внимание ", сподели Дьо Тока.

Ватикана направи първата стъпка със основаването на федерация по лека атлетика през януари. В страната живеят едвам 823 души.

Според Дьо Тока доста хора са привлечени от "спектакъла на спорта, който допира душата на хората ".

"Практикуваме футбол, таекуондо, крикет. С пет или шест спорта можем да оформим олимпийски комитет и някой ден да се включим в церемонията по откриването на олимпийските игри. Не желаеме да се борим за медали. Нашият олимпийски комитет ще бъде на първо място алегоричен. Но това ще покаже, че полезностите на олимпийското придвижване могат да се споделят от християните ", добавя той./bgathletic
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР