Ватанският език – езикът на Слънцето. Най-старият език в света

...
Ватанският език – езикът на Слънцето. Най-старият език в света
Коментари Харесай

Ватанският език – езикът на Слънцето

Ватанският език – езикът на Слънцето. Най-старият език в света е ватанският. В началото е имало един език, на който си говорили всички хора от всички нации. В остарели времена са го наричали ватански, в този момент го назовават тайнствен език. Ватанският бил хубав и картинен- изричайки единствено една дума, пред очите на човек изниквали десетки облици. На този език хората общували между тях, а и със съществата от невидимите светове. От ватанския произлезли трите съществени праезика- китайски, еврейски, санскрит, като на китайски се написа от горе надолу, на санскрит- от дясно наляво, на еврейски – от ляво надясно. Днес на Земята има към 7 000 езика. 

Преди санскритския език на мода е бил ватанският език, от който всичките езици черпят своето начало.

На български има една ватанска дума – вата – туй дето тъкат. Питайте тези, които тъкат, те ще ви кажат какво значи, тя е ватанска дума.

Ватанският език се състои от 61 букви-духове. Това са букви-пентакли, букви-ключове на свещеното начало.  Дънов е дал на учениците си няколко формули и песни на този език. Той не ги е превел безусловно, тъй като нашият език е линеен, мисленето- разумно, до момента в който при ватанския е имало митологично и живописно усещане. Дънов споделя: “Този език няма да го разберете, не мога да ви го преведа, само че душата ви го схваща, по тази причина пейте тези песни ”.

Кандахарският колос – мит или действителност

Една от думите на ватански, която всички, които се занимават с духовни практики, знаят, е “аум ”. За тази дума Учителя споделя: “ Има свещени думи, които би трябвало да се произнасят постоянно. Скръбни ли сте, заболели ли сте, неразположени ли сте духом, произнесете “аум ” няколко пъти- това е дума на Духа. 

Според Дънов “аум ” идва от остаряла свещена ария. “Ако бих ви я дал така, както е в минорна гама, вие не можете да издържите на нейните трептения – те ще променят пулса на сърцето ви ”, споделя мъдрецът.

Силата на ватанските песни 

Някои от тези песни лекуват, хармонизират индивида, а други оказват помощ да се въодушеви и успокои. Това не са просто песни, а са извършения за духовна работа. Силата на ватанските песни е голяма.

Линк към ватанските песни на Учителя

Песен: Сила жива, изворна

Учителя споделя: „ Тоновете на тази ария демонстрират придвижване, извиране нагоре и разширение. Потиснатото в индивида се освобождава, дава му се ход и вярно придвижване. Думите „ зунмезун “ в окултната музика контролират, те са равнодействащи сили.

Песен: Нева санзу

Песен на адептите. Показва духовния път, който не е равен. Човек би трябвало да слезе от височина в котловина, с цел да позволи някой сложен въпрос в живота.

Песен: Киамет зену

Вдъхновява, подтиква към творчество. “Киамет зену ” значи, че влизаш в едно красиво място. Толкова красиво, че се чудиш върху какво  по – напред да спреш погледа cи. “Kиaмeт ”, съгласно Учителя, значи великото в живота, началото – това, което дава повод към творчество. Означава също и силата, с чиято помощ да се победи ограничаването и да почне възраждането.

Песен: Аин фаси

Основната концепция на тази ария е: „ Ти,който си основа на всичко,ти, който проникваш и поддържаш всичко със своята обич, бъди блажен! Нека да пребивавам в твоята светлина, в твоята обич! Колко искам да ходя в твoитe cтъпки! Целият ми живот да бъде за твоя популярност ”.

Песен: Вътрешният глас на Бога

Дава мощ, храброст, увереност,подтиква към деяние. Дадена е от Учителя на Лиляна Табакова. Според нея той споделил: „ Тези думи значат „ люби и свободен бъди. Слушай вътрешния глас на Бога. Върви напред и не се колебай в пътя си.

Песен: Странник съм в този свят

Тази ария е молитвата на Учителя, който “познаваше единствено Бога, единствено към него насочи той своето очакване и своята молитва. Господ Бог одобри тази молитва и я трансформира в действителност за живота на Земята ”.

Голяма част от ватанските думи, съгласно Илиян Бучков, са скрити в актуалния български език:

“Пас ” значи храна.Къде го има корена “пас ”: паша/храна за животните/,  за пас/храна за черни дни, скътана храна, пастир- “тир ” е човек/манастир- “ман ” е дух, ”тир ” е човек. Пастир е човек,който храни другите.

Друга част ватанските думи са скрити в българските диалекти:

Яко – Много

Чуч – мъжки сексуален орган. В Стара Загора споделят джуч.

Сутка- шутка- женски сексуален орган.

Су – е корен за раждам. СУ-РА-ВА -ражда се божията светлина – оттова Сурава /сурва /

Ор- диалект

Ба- стая, помещение- со ба , из ба , ба дже-таван, ба лкон, ба ня.

Баб- татко. В родопите споделят бабайко, а в Северна Гърция не престават да си споделят “баб ”.

 

Ватанският език – езикът на Слънцето

 

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР