Васил Ралчев развива семеен малък бизнес, като производител на биоплодове

...
Васил Ралчев развива семеен малък бизнес, като производител на биоплодове
Коментари Харесай

Биофермерът Васил Ралчев и другото лице на земеделието



Васил Ралчев развива фамилен дребен бизнес, като производител на биоплодове и зеленчуци, както и на маслено-етерични култури.

Васил Ралчев е основен воин в “Нашият ден “.

Защо земеделие ?

„ Вярвам, че това е бранш, който не е задоволително добре развъртян у нас. Конкуренцията не е огромна, а и нейната възраст е застаряваща, междинната е над 50 година

Няма и задоволително нововъведения в този бранш в България. Смятам, че е елементарно да се развиваш с бързи темпове .

Началото

Отраснал съм в семейство на бизнесмени. И майка ми, и татко ми са почнали още през 2001 година с биологично земеделие, когато то е било екзотика в България.

Въпреки всички компликации, се възпламених и аз. Следващата огромна стъпка, която започнах, беше да запиша Бизнес мениджмънт във Англия . Това промени всичко, там се научих на практическите стъпки, нужни в развиването на един бизнес.

Когато завършвах се питах дали да се прибера в България, в Англия имаше положителни благоприятни условия, само че виждах, че и в България има задоволително.



Онлайн магазин

Първата ми стъпка беше онлайн магазин, в който можем да предлагаме етерично-маслените артикули, които продаваме.

Живея в град Панагюрище, област Пазарджик. Това е сложен регион за земеделие, само че когато промениш цялата картина, нещата се получават.

Биоземеделието

Баща ми споделя, че още през 2001 г, когато е почнал да се занимава с биоземеделие, е усещал, че светът се трансформира.

С повдигането на стандарта в Европа, хората ще се ориентират към по-качествени храни и по-качествен метод на живот. Това е било движещата мощ зад решението.

Препятствията

Многото административни инспекции, които седят зад този бизнес, са една от огромните спънки и аргументи доста хора да не се захващат. Ако направиш дребна неточност, ще ти бъде лишен биосертификатът. Това може да докара даже до банкрут.

Чуйте Васил Ралчев в звуковия файл.
Снимки: БГНЕС, БНР
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР