Васил Божков изпълни обещаното и пусна първа част на есемеси

...
Васил Божков изпълни обещаното и пусна първа част на есемеси
Коментари Харесай

След първата атака с есемеси - добрите и лошите новини

Васил Божков извърши обещаното и пусна първа част на есемеси сред него и финансовият министър Владислав Горанов. Няколко неща вършат усещане. Очакванията за „ атомна бомба “ не се оправдаха. Вината е у нас, феновете, тъй като упованията ни бяха големи.
А и не познаваме „ кухнята “ на задкулисието.

Първа констатация: Министър Горанов е отчайващо зле с граматиката, градежа и стилистиката на изречението. Неграмотен! В 4 фрази 11 неточности от всевъзможен жанр. „ До като “ (докато, произношение, една дума) е единствено един образец. Излагащо за човек с висше обучение и заемащ сходен пост. Превъзходството на Васил Божков в това отношение е явно. Което не е без значение.

Добрите вести за Горанов са:

- Може и ще съобщи, че есемесите може да не са достоверни.

- Ще изясни, че става въпрос за делова връзка и нищо повече.

Лошите вести:

- Комуникацията издава близки връзки, а не настоятелен.

- Министърът се държи като човек, който е подвластен от предприемача.

- Става ясно, че Горанов дава " скъпи инструкции “ на „ девойката “, както и на Сашо. („ девойката “ е Мария Филипова, някогашен началник на Комисията по хазарта, а „ Сашо “ – Александър Георгиев, индивидът, който наследил от нея шефския пост в Комисията.)

- Фамилиарният звук в връзката демонстрира обвързаности.

- За Горанов това може да е началото на края.

- Губи публично доверие, доколкото го има.

- Носи вреди за ръководството.

Добрите вести за Божков:

- Втора седмица предприемачът съумява да концентрира вниманието върху протичащото се с него.

- Привлече публичния интерес към държанието и ролята на финансовия министър Горанов в абсурда с
хазарта.

- Бизнесменът дава да се разбере, че няма да одобри ролята на жертва.

- Показва, че няма единствено да се пази, а ще нападна.

- Засега държанието му среща утвърждение у немалка част от обществото.

- Повдига завесата на задкулисието в ръководството на страната. Това се харесва на мнозина.

- Всява подозрения и разнобой в редиците на кабинета.

- Потвърждава подозренията за корупция по високите етажи на ръководството.

- Оправдава упованията, че няма „ да се даде без пердах “.

Лошите вести:

- Публикуваните есемеси ще бъдат неглижирани и оповестени за манипулирани. Това ще бъде „ потвърдено “ от прокуратурата или лабораторни проучвания, в случай че се стигне до такава степен.

- Ще провокира компроматна вълна, която ще се излее върху него. Вероятно отсрещната страна разполага с информации в таза посока.

- Ще провокира обвения, че е бил част от порочната система и че вади есемесите, тъй като е ударен бизнесът му, а не от подбуди за битка с корупцията.

Изводи:

Васил Божков организира разследващ дозор, в случай че употребяваме военна терминология. Опипа ситуацията и даде домашно. Целта би могла да е договорка. Махате Горанов и спирам дотук. Ако Горанов остане – нападам с основните сили.

Двете страни в този скандал са наясно какво значи това.

Ако министър председателят Борисов в профил Горанов, ще признае виновност в абсурда с
хазарта. Затова евентуално няма да одобри договорката и ще търси способи за контраофанзива. По-заинтересован от него да се води война против Божков е Делян Пеевски. Това значи включване на прокуратура, медии, „ самостоятелни “ анализатори и специалисти, манипулирана информация, напън върху хора, свързани с Божков и прочие Ще измислят нов скандал, естествено злополучие или внезапен скок на жертвите от ковид, с цел да отвлекат вниманието. Торквемада да гледа и да се учи…

На улицата митинги. Ментата - началник на комисия за надзор на финансирането за засегнатите от изключителното състояние. Филчев и Мръчков съветници на Гешев. Арести и обвинявания на неуместни от модела #Кой. Шефът на Специализираната прокуратура се отдръпва по неразбираеми аргументи. Няма ги едни милиарди. ББР от държавна към този момент е на избрани олигарси. Фалшиви отчети към Европейска комисия за финансова помощ. Откраднати стотици милиони от китайско карго. И други от този жанр.

Да не забравяме Пеевски, който Божков назова " паякът в сянка, който дърпа нишките ". Сигурно ще има развиване и доказателства в тази посока.

Гражданите се чудят: във Венецуела на Мадуро, в Мексико на картелите или в Съюз на съветските социалистически републики на Сталин и Вишински живеем? В страна от Европейски Съюз и жителите би трябвало сами да решат и да наложат волята си. Така се прави.

Фрог нюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР