Вашият син е умствено изостанал. Не можем повече да го

...
Вашият син е умствено изостанал. Не можем повече да го
Коментари Харесай

Най-важната задача на цивилизацията е да научи човека да мисли | Томас ЕДИСОН

„ Вашият наследник е умствено изостанал. Не можем повече да го учим в учебно заведение, дружно с другите деца. Затова ви предлагаме да го учите независимо вкъщи ”. Това написа шефът на учебното заведение, което първокласникът Томас Алва Едисон посещава единствено 3 месеца. Цялото последвало обучение, той дължи на напъните на своята майка и естествената си пристрастеност да изследва, опитва и учи всичко, което го интересува. Роден през 1847 година в градчето Милано, щата Охайо, Томас от дете изпитва апетит за познания и заема всевъзможни книги от локалната библиотека. Отрано се демонстрира и огромният му интерес към химията, физиката и математиката. Започва работа на 12, тъй като парите в фамилията не доближават, а той продава вестници, закуски и питиета по влаковете. Един негов несполучлив опит в помещението на влака, където се подготвят закуските, провокира пожар, а жестокият побой от кондуктора оставя Едисон ням за цялостен живот. Нито побоят, нито неуспехът обаче имат сили да го откажат от полета на въображението му - Томас стартира да създава нов план и основава телеграф. Мечтата му да работи като свързочник се сбъдва, когато избавя падналия на релсите наследник на началника на гарата, а от признателност той го назначава на работа. На 15 години, Едисон е брилянтен свързочник, нараснал е в оператор и 5 години пътува и работи из Средния Запад. През 1866 година стартира работа в бюрото на телеграфната организация Асошиейтед Прес в Луисвил. На 21-на, той изобретява тип телеграф, създаден за потребностите на фондовата борса и го продава за 40000 $. Едисон патентова повече от 1000 изобретения, измежду които електрическата крушка, която със основаната от него системата за преместване на ток, прави осветлението комфортно за домашна приложимост, диктофона, циклостила, фонографа, акумулатора. Има забележителен принос за основаването на кинокамерата и прожекционния уред, и възстановяване качествата на телефона, телеграфа и пишещата машина. През 1882-та неговата компания " Едисон Дженерал Електрик къмпани " стартира да създава електричество за домашни потребности. През 1892 година Едисон слива компанията си с " Томас Хюстън къмпани " и по този начин се ражда " Дженерал електрик " - сегашен международен водач в производството на електрически уреди, високите технологии и услугите.

 (1847 ~ 1931)

Най-важната задача на цивилизацията е да научи индивида да мисли.

Не съм се провалил. Просто открих 10000 метода, които не правят работа.

Ако в действителност вършим всичко, на което сме способни, ще бъдем смаяни от себе си.

Много от неуспехите са на хора, които не са осъзнали какъв брой покрай триумфа са били, когато са се отказали.

Ненасилието води до по-висок морал, което е задачата на цялата еволюция. Докато не спрем да се нараняваме взаимно, ще бъдем диваци.

Възможността се пропуща от множеството хора, тъй като е в работен облекла и наподобява като работа.

Нашата най-голяма уязвимост се крие в това, че елементарно се отхвърляме. Най-сигурния път да успеем, е постоянно да опитваме още един път.

Не мога и за момент да допускам, че животът в самото си начало е зародил на тази дребна, незначителна топчица, която назоваваме Земя… Частиците, които са се комбинирали, с цел да произлязат живи същества на тази наша планета, евентуално са пристигнали от някое друго небесно тяло, където и да било другаде във Вселената.

Ценността на концепцията лежи в потреблението й.

Има надалеч повече благоприятни условия, в сравнение с качества.

Не желая да сътворявам нещо, което не се продава. Ако се продава, значи е потребно, а полезността е триумф.

Бъди самоуверен! Виждал съм доста спадове в бизнеса. Затова, бъди самоуверен като праотците си. Имай религия! Върви напред!

Недоволството е първата нужда на напредъка.

Горд съм с обстоятелството, че в никакъв случай не съм изобретявал оръжия за ликвидиране.

Не съм прекарал и един ден в работа през живота си. Всичко беше развлечение.

Никое от моите изобретения не е пристигнало инцидентно. Всичко е плод на работа.

Само тъй като нещо не работи, както сте го възнамерявали, не значи, че е неефикасно.

Снимки: Wikipedia, Science | How Stuff Works

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР