Вашингтон. Служители откриха свастика, издраскана в стената на асансьор в

...
Вашингтон. Служители откриха свастика, издраскана в стената на асансьор в
Коментари Харесай

Washington Examiner: Откриха надраскана свастика в асансьор на Държавния департамент

Вашингтон. Служители откриха свастика, издраскана в стената на асансьор в Държавния департамент в понеделник, написа Washington Examiner .

Държавният секретар Антъни Блинкен сподели, че резбата, която след това е отстранена, е доказателство, че „ антисемитизмът не е светиня от предишното “ в записка до целия отдел.

Антисемитизмът е „ към момента мощ в света, в това число покрай дома. И е непоносим. Няма място в Съединените щати, в Държавния департамент или някъде другаде. И ние би трябвало да бъдем безмилостни да се опълчваме и да го отхвърляме “, прибавя той. „ На нашите сътрудници евреи: апелирам, знайте какъв брой сме признателни за вашата работа и какъв брой горди сме, че сме ваши сътрудници “.

Тази година и през последните години в Съединени американски щати нарастват антисемитските закононарушения. Организация откри, че броят на „ антисемитските произшествия “ в Съединени американски щати е намалял с 4% от 2019 до 2020 година, макар че общият брой през 2020 година към момента е третата най-висока година, откогато организацията стартира да наблюдава сходни произшествия през 1979 година

„ Ние също знаем от нашата лична история и от историите на други народи, че антисемитизмът постоянно върви ръка за ръка с расизма, сексизма, хомофобията, ксенофобията и други омрази. Нито една от тези идеологии не би трябвало да се подслонява на нашето работно място или в нашата нация “, написа Блинкен, който е евреин.

Президентът Джо Байдън осъди случая късно във вторник вечерта.

„ Нека бъда явен: антисемитизмът няма място в Държавния департамент, в моята администрация или където и да е по света “, сподели той. „ От всички нас зависи да не даваме на омразата леговище и да се противопоставяме на фанатизма, където и да го открием “.

Дипломатическа сигурност, федералният клон на правоприлагащите органи на Държавния департамент, проверява случая, оповестява CNN.

„ Надрасканата в Държавния департамент свастика е сериозен случай - антисемитски вандализъм, което още един път демонстрира, че антисемитизмът не прави разлика сред евреите в Израел и евреите в Америка и вреди освен на Израел, само че и на целия свят “, съобщи посланикът на Израел в Съединени американски щати и Организация на обединените нации Гилад Ердан в изказване. „ Трябва да се борим единно и уверено с антисемитизма от всевъзможен тип и да надигнем пред съда всеки, който работи от ненавист към евреите “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР