Вашингтон. САЩ не са успели да убедят част от европейските

...
Вашингтон. САЩ не са успели да убедят част от европейските
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Част от европейските страни не вярват на САЩ за предстоящо нахлуване на Русия в Украйна

Вашингтон. Съединени американски щати не са съумели да убедят част от европейските страни в достоверността на информацията за подготовка на Русия за навлизане на територията на Украйна, оповестява The Wall Street Journal .

„ Новата информация, последната от поредност от скорошни брифинги от американски публични лица, ускори разбирането на европейските столици за сериозността на натрупването на съветски сили “, споделиха двама [европейски] дипломати, само че някои страни не са уверени, че Русия възнамерява офанзива против Украйна ", написа WSJ... За кои страни става дума не се прецизира.

Източници на вестника означават също, че задачата на даването на „ нова информация “ е била „ да се увеличи равнището на безпокойствие “ на европейците по отношение на Москва, защото след изказванията при започване на ноември „ съмненията им са се успокоили “. В същото време обаче, съгласно дипломати, анализаторите на западното разузнаване не са сигурни в оценките си за „ същинските планове на Кремъл “.

Bloomberg разгласява публикация, базирайки се на източници, съгласно които американското разузнаване е разкрило проектите на Русия да нападна Украйна при започване на 2022 година Изданието отбелязва, че в интервенцията могат да бъдат забъркани към 100 хиляди бойци.

В отговор на това във вторник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков уточни, че Русия не крои никакви нападателни проекти против Украйна. „ Американските и украинските медии настояват, че Русия се готви за експанзия против Украйна, за офанзива, а ние твърдим, че Украйна възнамерява нападателни дейности против Донбас, ЛНР и ДНР, това е колорит, който би трябвало да бъде вярно свестен и вярно интерпретиран. Многократно е заявявано на разнообразни равнища, че Русия няма да нападна никого, не крои никакви нападателни проекти. Съвсем неправилно е да се твърди противоположното, изцяло неправилно е да се свързват всевъзможни придвижвания на въоръжените сили на РФ през територията на страната ни с сходни проекти. Това не е по този начин “, сподели Дмитрий Песков.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР