Вашингтон. САЩ може да заплашат Русия със сурови санкции в

...
Вашингтон. САЩ може да заплашат Русия със сурови санкции в
Коментари Харесай

The New York Times: Обещанието на САЩ за строги санкции може да нямат сериозно въздействие върху Русия

Вашингтон. Съединени американски щати може да заплашат Русия със сурови наказания в отговор на хипотетично планувано навлизане в Украйна, само че на процедура ще бъде мъчно да ги наложат, а резултатът от сходни ограничения може да не е задоволителен, с цел да повлияе на дейностите на Москва, написа американският вестник The New York Times .

Редица американски медии, базирайки се на източници, изброиха вероятните стъпки на Белия дом към Русия при положение на „ експанзия “ против Украйна. Предполага се, че рестриктивните мерки могат да обиден представители на най-близкия кръг на президента Владимир Путин и съветски производители на сила, огромни банки и Руския фонд за директни вложения, а също по този начин плануват изключване на страната от интернационалната междубанкова система за транспорт на информация и осъществяване на заплащания - SWIFT.

Изданието отбелязва, че налагането на наказания против съветския енергиен бранш е възпрепятствано от обстановката на пазара, където цените на петрола и природения газ към този момент са високи. Освен това сходни ограничаващи ограничения ще обиден съществено европейските страни, които зависят от енергийните доставки от Руската федерация. Според гледната точка, изложена в материала, тази взаимозависимост на Европа от съветските естествени запаси дава опция на Москва да отговори на наказания против банковия бранш или във валутната сфера: при положение на сходни стъпки от страна на Запада, Руската федерация може да понижи доставките на газ за страните от Европейски Съюз.

Изключването на Русия от системата SWIFT ще бъде най-болезнената мярка, най-малко в кратковременен проект, само че това надали ще бъде задоволително за Москва, с цел да промени курса си. С Иран, който беше изключен от SWIFT още през 2018 година, това не се случи, напомня вестникът. Такава стъпка може единствено да втвърди позицията на Руската федерация, съгласно създателите на обявата, и да я принуди да следва набелязания път.

И най-после, показва The New York Times, глобите, наложени преди този момент поради дейностите на Москва, се оказаха неефективни: те не попречиха на обединяването на Крим с Русия и спора в Донбас. Следователно пораждат подозрения по отношение на успеваемостта на ограниченията, с които администрацията на Вашингтон в този момент заплашва Москва.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР